Dobar otpor Bajerna, ali poraz protiv evropskog šampiona

Izvor: B92, 21.Dec.2018, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar otpor Bajerna, ali poraz protiv evropskog šampiona

Košarkaši Real Madrida pobedili su Bajern u Minhenu rezultatom 82:72 u 14. kolu Evrolige.

Izabranici Dejana Radonjića pružili su dobar otpor aktuelnom evropskom šampionu, ali nisu uspeli da nadoknade deficit iz prvog poluvremena.

Madriđani su prvih 20 minuta igre rešili u svoju korist, poprilično ubedljivo, te su na odmoru imali čak 15 poena viša.

Bavarci su uspeli da u trećoj deonici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadoknade većinu zaostatka i posle poenterski dobre četvrtine u poslednjih deset minuta uđu sa samo šest poena zaostatka.

Ipak, u poslednjoj četvrtini Real je ponovio igru iz prvog poluvremena i nije dopustio Bajernu da se ozbiljnije približi, iako je domaćin bio i na samo dva poena minusa, uprkos zaostatku od skoro 20 poena sredinom treće četvrtine.

Najbolji kod gostiju bili su Entoni Rendolf sa 22 poena i pet skokova i Serhio Ljulj sa 19 poena i šest asistencija. Dvocifren je bio i Trej Tompkins, koji je meč završio sa deset poena i šest skokova.

U Radonjićevom sastavu Stefan Jović je imao 11 poena i četiri asistencije, a po poen manje imali su Peteri Koponen, Nihad Đedović i Danilo Bartel. Bivši NBA as Derik Vilijams postigao je devet poena, ali je za tri šutirao 0/4.

Ranije je pobedu ostvario i Žalgiris, koji je bez previše problema bio bolji od Makabija sa 80:73.

Tim iz "zelene šume" do pobede je vodio Arturas Milaknis svojom najboljom partijom ove sezone (16 poena), a pratio ga je Brendon Dejvis sa 13, koliko je imao i Edgaras Ulanovas.

U Makabiju najbolji je bio Skoti Vilbekin sa 20 poena, Džoni O'Brajant je imao koš manje, a 12 je dodao Majkl Rol.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Real se pobednički vraća iz Minhena

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2018

Evropski prvak bolji od Bajerna u 14. kolu Evrolige sa 82:72...Real je dominirao u prvom poluvremenu, a izvojevao je pobedu iako je Bajern u trećoj četvrtini bio u naletu. Najefikasniji na meču bili su realovi igrači rendolf s 22 poena (4-7 za tri) i Ljulj s 19 (5-8). Trojica naših u nemačkom timu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.