Đorđević debitovao porazom

Izvor: MVP.rs, 16.Okt.2015, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević debitovao porazom

Selektor reprezentacije Srbije je izgubio na otvaranju Evrolige.

Srpski trener na klupi Panatinaikosa, Aleksandar Đorđević, imao je priliku da u toj ulozi debituje u Evroligi. Nažalost po njega (a i po sve ostale kojima je atinski klub u srcu), debi mu je pokvarila Lokomotiva Kubanj, koja je izvojevala važnu pobedu u prvom kolu. Konačan rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << je bio 81:70.

Publika u Krasnodaru, kao i ona koja je meč pratila u direktnom prenosu, uživala je u vrhunskoj košarci dva kluba. Odigrana je prava evroligaška utakmica, čvrsta, brza, efikasna i atraktivna.

PAO je počeo veoma dobra. Igrači trenera Đorđevića su lepršali po terenu, dok im je protok lopte bio perfektan. Čak nezaustavljiv. Takvom igrom su gosti dostigli i dvocifrenu prednost. Ali, velika borba Lokomotive je dala rezultata. Do tada stidljivi Malkolm Dilejni je eksplodirao i pogurao svoj tim ka trijumfu nad velikim rivalom.

Ipak, najbolji igrač meča je bio Kris Singlton, koji je u odsustvu povređenog Entonija Rendolfa prinudno pokrivao poziciju centra. On je postigao 16 poena, uz devet skokova. Dilejni je učestvovao sa 14 poena i po pet uhvaćenih lopti i asistencija, dok je efikasan bio Viktor Klaver sa 13 poena. U poraženom timu se istakao Dimitris Dijamantidis sa 14 poena i po pet dodavanja i izgubljenih lopti. Miroslav Raduljica je bio odličan sa 15 poena i pet skokova, Aleksandar Pavlović je upisao četiri poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Ognjen Kuzmić duel završio sa dva poena i tri skoka.

Lokomotiva Kubanj će se u narednom kolu sastati sa Žalgirisom u Kaunasu, a Panatinaikos sa Pinar Karšijakom kod kuće.

(foto: onsport.gr)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.