Derbi dobija “srce junačko”

Izvor: Politika, 29.Nov.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi dobija “srce junačko”

Košarkaši Crvene zvezde domaćini Partizanu u prvom susretu sezone (19 č), a trener Dejan Radonjić ne misli da je njegov tim favorit

Dva dana posle izuzetno naporne utakmice sa Neptunasom u Evroligi, košarkaše Crvene zvezde očekuje ona najinteresantnija, za prestiž u Beogradu, Srbiji i regionu. U desetom kolu Jadranske lige “crveno-beli” večeras dočekuju Partizan (19 č), bez ikakvog rezultatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << imperativa jer su neporaženi, ali s velikim motivom da preskoče još jednu “lokalnu” prepreku i okrenu gostovanju Valensiji u osmom kolu Evrolige. Duga tradicija derbija svedoči da u duelima dva najbolja srpska kluba nisu bili presudni sastavi, budžeti i plasmani, već “srce junačko”, inspiracija i večita želja da se baš protiv “ljutog” rivala dođe do pobede.

Oba tima su preopterećena non-stop igranjem na dva fronta i putovanjima, ali za derbi uvek ima rezerve, adrenalin se luči jače, srce kuca brže. Prednost Zvezde je što će igrati pred svojim navijačima, a po loše ustaljenom “komšijskom” običaju, ulaznica neće biti u prodaji. “Crveno-bele” će bodriti oni koji imaju sezonske karte, jedan broj će biti ustupljen sponzorima, a Partizanu 500.

Ovo će biti prvi duel dva tima, a do kraja sezone igraće se mnogo važniji derbiji koji će odlučivati o trofejima, možda i plasmanu u Evroligu. Međutim, po intenzitetu i želji za pobedom, neće se bitno razlikovati.

- Svaka utakmica sa Partizanom je specifična i ima posebnu draž. Bez obzira na jak tempo i veliki broj utakmica, iz derbija moramo da izađemo na najkvalitetniji način. Partizan je u dobroj formi, a poslednja utakmica koju je odigrao u Turskoj  pokazatelj je da zaslužuje poštovanje. Počeli su sezonu na malo slabiji način nego inače, ali sada je slika drugačija. Imaju mladost i potencijal, uz iskustvo  Mačvana, Bogdanovića i Tepića. U našem timu je mnogo igrača kojima će ovo biti prvi derbi. Međutim, to ne treba da bude opravdanje jer želimo da odigramo dobar meč i ostvarimo pobedu – naglasio je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Iako je košarkaški kvalitet na strani tima koji predvodi, Radonjić na derbi gleda iz drugog ugla:

- Ne doživljavamo sebe kao favorite. Zvezda i Partizan uvek imaju posebnu priču, jer su prisutne velike emocije. Svesni smo da moramo da odigramo na visokom nivou, a o motivu je izlišno govoriti. Nadam se da će podrška navijača biti na nivou kakav derbi zaslužuje i naravno pobedi.

Iako je reprezentativac Stefan Jović počeo da trenira sa ekipom, neće biti u sastavu protiv Partizana. Radonjić na njega računa u narednoj utakmici Evrolige protiv Valensije.

M. S.

-----------------------------------------

Marjanović dominira Evroligom

Crvena zvezda se nalazi na korak od plasmana među 16 najboljih evropskih timova, a veliki deo zasluga za sjajne igre pripadaju centru Bobanu Marjanoviću. Ovaj gorostas obeležio je i sedmu rundu Evrolige, sa 36 indeksnih poena protiv Neptunasa najkorisniji je igrač kola, a to mu je pošlo za rukom i na premijeri protiv Galatasaraja.

 Povremeni reprezentativac učvrstio se tako na vodećoj poziciji najboljih igrača (179 indeksinih poena, 25,6 u proseku), ujedno je i najbolji skakač ovog takmičenja sa 10 uhvaćenih lopti i šesti strelac (17,3 poena po utakmici).

objavljeno: 30.11.2014
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.