Darušafaka i Lokomotiva za trofej Evrokupa i mesto u Evroligi

Izvor: RTS, 23.Mar.2018, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darušafaka i Lokomotiva za trofej Evrokupa i mesto u Evroligi

Košarkaši turske Darušafake i ruske Lokomotive Kuban igraće u finalu Evrokupa i odlučivati od učesniku Evrolige naredne sezone. "Dačka" i u revanšu bolja od Bajerna (83:87), dok su "Lokosi" u Italiji savladali Ređo Emiliju (69:79).
Poput prvog meča koji je rešen u poslednjem sekundu, i drugi okršaj Bajerna i Darušafake bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vrlo interesantan i isto tako neizvestan.

U egal utakmici, gosti su u Minhenu češće bili u prednosti, a neverovatnim trojkama Skotija Vilbekina uspeli da u samom finišu slome otpor tima srpskog selektora Saleta Đorđevića - 83:87.
Vladimir Lučić je bio veoma dobar u domaćem sastavu sa 13 poena, dok je Stefan Jović ubacio osam uz šest asistencija.
Najefikasniji među izabranicima Dejvida Blata bio je već spomenuti Vilbekin, strelac čak 41 poena!
U drugom polufinalu, ove godine sjajna Lokomotiva srpskog stručanjaka Saše Obradovića, nastavila je "teror" u drugom po snazi klupskom takmičenju u Evropi, i u gostima savladala Ređo Emiliju – 69:79, za 2-0 u seriji i plasman u finale.
Amerikanac Mardi Kolins bio je najraspoloženiji sa 22 poena, dok je u poraženom sastavu Džejms Vajt ubacio 14.
Finalna serija koja se takođe igra na dve pobede počinje 10. aprila.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.