Dangubić usrećio decu

Izvor: Pančevac-online.com, 27.Apr.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dangubić usrećio decu

Sjajna akcija koju od 27. marta u delo sprovode Evroliga, Specijalna olimpijada i KK Crvena zvezda danas je epilog dobila u našem gradu. U SOŠO „Mara Mandić” je zato bilo posebno svečano. Uz učenike pomenute obrazovne ustanove, na javnom času košarke bili su još đaci iz osnovnih škola „Stevica Jovanović” i „Miroslav Antić” iz redovne nastave i deca s posebnim potrebama. Svi su oni članovi kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << „Kliker”. Promoter ove lepe sportske i društvene priče bio je Nemanja Dangubić, košarkaš Crvene zvezde i rođeni Pančevac.

Košarkaški as je deci na terenu otkrivao tajne ove igre, a ona su sa uživanjem pratila poteze srpskog reprezentativca. Od Miodraga Maksimovića, profesora fizičkog vaspitanja i trenera u klubu „Kliker”, saznali smo da su ovim projektom obuhvaćena i deca iz Beograda, Čačka, Pirota i Zrenjanina. Pored sportskih aktivnosti, a u svakom pomenutom gradu bio je neko od košarkaša Crvene zvezde, sa đacima se vežbaju srpski i engleski jezik i matematika. Moto ove akcije, koji glasi „Kroz igru učimo”, danas je u Pančevu dobio pun smisao. Još jednom smo se uverili da u igri ne sme biti razlike među decom i da svaki mališan zaslužuje pažnju, posebno ako želi da se bavi sportom.

U srpskoj prestonici će se 9. maja okupiti deca iz svih gradova koji su učestvovali u ovom projektu i zajedno će još jednom uživati u igri. Pored organizatora, pohvalu za pruženu podršku i društvenu odgovornost zaslužuju „Telekom”, „Idea”, „Evro-Đunti” i Izdavačka kuća „Klet”.

S. D.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Crvena Zvezda

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.