Da li je PAO sa Huanćom favorit za osvajanje Evrolige?

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 13:08

Da li je PAO sa Huanćom favorit za osvajanje Evrolige?

Španski reprezentativac Huanćo Ernangomes je od četvrtka 11. pojačanje PAO ovog leta i novo atomsko oružje u rukama Ergina Atamana u napadu na Evroligu.

Ernangomes je stigao posle višegodišnjeg boravka u NBA ligi i sa etiketom najkorisnijeg igrača poslednjeg finala Evrobasketa.

Ako za nekog igrača postoji meč po kojem je najprepoznatljiviji, za Huanća Ernangomesa to je definitivno finale sa Francuskom za titulu šampiona Evrope - kada je "trikolorima" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isporučio sedam trojki.

Međutim, Huančo nikad u svojoj NBA karijeri nije imao ni blizu tako blistav momenat iako ga je godinama tražio od Denvera, preko epizoda u Minesoti, Bostonu, San Antoniju, Juti i Torontu.

Dok je čekao da mu se ukaže nova prilika u SAD što mu je bio prioritet - doočekao je poziv nikad ambicioznijeg Panatinaikosa.

Atinjani su još jedno zvučno ime primamili velikim planovima, tradicijom, trenerom, navijačima i naravno najjačim adutom, kamarom novca sa kojim su ušli u čitavu ovu priču - još sa potpisom Ergina Atamana.

Već tada je bilo jasno šta se sprema. Trofejni stručnjak može nastaviti trofejni niz samo uz najjače što se može naći na tržištu.

PAO sada ima roster kadar da ide do samog kraja u Evroligi, popunjen je na svim pozicijama, dupliran vrhunskim igračima, i jasno je svakome da će OAKA od naredne sezone biti teško osvojiva tvrđava.

Ali ni gostujući teren neće biti bauk kao što je to bio minule sezone za "Zelene".

Uz podršku navijača, "Zeleni" bi konačno mogli da se vrate na staze kojim ih je dugo i slavno vodio Željko Obradović.

Ataman bi da nastavi taj niz.

To će sada biti izvodljivo sa imenima poput Kostasa Slukasa, Džerijena Grenta, Luke Vildose, Kajla Gaja, Kosatasa Adetokumba, Dinosa Mitoglua, Joanisa Papapetrua, Dimitrisa Moraitisa, Matijasa Lesora i Aleksandera Balčerovskog.

Za Panatinaikos je veoma važno i da ponovo uspostavi dominaciju i u samoj Grčkoj pošto je košarkaška moć već godinama u Pireju.

U tom smislu, važan udarac PAO je već zadao najvećem rivalu i pre starta sezone kada je preveo na svoju stranu Kostasa Slukasa koji je tražio novi ugovor sa crveno-belima, ali ga nije dobio, pa je uhlebljenje našao tamo gde je malo ko očekivao.

Dueli Panatinaiksoa i Olimpijakosa će baš zbog Slukasove "izdaje" biti posebno interesantni kada krene sezona.

Gazda kluba Dimitris Janakopulos je rešen, i dela to govore, da vrati klub na evropski vrh i definitivno je u ova dva meseca vukao prave poteze ka tom cilju.

Samo zbog "povrtaka" Panatinaikosa, naredna sezona Evrolige mogla bi da ponudi još više drame, neizvesnosti i spektakla nego što je bila prethodna, po mnogima, najinteresantnija od svih dosadašnjih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.