Čudo iz Pireja, srcem do trofeja!

Izvor: B92, 14.Maj.2012, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo iz Pireja, srcem do trofeja!

Sa smanjenim budžetom i samo jednom zvezdom u timu, Vasilisom Spanulisom, niko nije računao da Olimpijakos može da bude ozbiljan faktor u Evroligi.

Pirejci su se provukli kroz prvu fazu, ušunjali su se u četvrtfinale, a zatim su iznenadili Montepaski i plasirali se na fajnal-for. Priznanje za veliki uspeh je stiglo, ali u Istanbulu su ipak smatrani totalnim autsajderom.

Međutim, Olimpijakos je sa Dušanom Ivkovićem na čelu dokazao da srce i hrabrost u sportu nekada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu da budu važniji od novca i individualnog kvaliteta. Pirejci su pokazali zašto je košarka za mnoge najlepši sport na svetu.

Iako su ga mnogi krstili 'drim timom', CSKA psihološki nije izdržao pritisak favorita, Barselonu je sustiglo prokletstvo fajnal-fora, a Panatinaikos uprkos dobroj igri nije uspeo da eliminiše CSKA u polufinalu.

Analizu fajnal-fora u Istanbulu pročitajte u temi Saše Ozma.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.