Crno-beli vraćaju dugove Jugu i igraju protiv tradicije

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Apr.2011, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli vraćaju dugove Jugu i igraju protiv tradicije

Dva kluba čije su trofejne sale pretesne za sve pehare koji su osvajali, nekadašnji prvaci Evrope, danas će odmeriti snage u petom kolu četvrtfinala Evrolige. Večeras (18,30) u Dubrovniku Jug, koji je u prethodnih šest sezona isto toliko puta osvajao titulu prvaka Hrvatske, će dočekati Partizan, koji dugo, dugo dominira srpskom vaterpolo scenom.

Za domaćine ovaj susret je od velike važnosti u borbi za fajnal-for, a s druge strane crno-beli su stigli bez rezultatskog imperativa, ali sa velikim motivom, da prekinu neuspešnu seriju na gostovanjima u Dubrovniku.
Partizanu bi i bod bio dovoljan da sačuva čelnu poziciju u grupi i bar na papiru bolju startnu poziciju u polufinalu, jer bi izbegao branioca titule Pro Reko, koji je skoro sigurno prvi u drugoj grupi.
- Dosadašnjim učinkom i zahvaljujući dešavanjima u prošlom kolu, duel sa Jugom dočekujemo mirnije, što ne znači i rasterećeno i bez ambicija. Verujem da uz normalnu dozu agresivnosti, koncentracije, možemo da pružimo dobru igru. Najbitnije je da promenimo taj negativni skor sa gostovanja u Dubrovniku. Prethodna dva dolaska su se završavala neslavno po nas, nadam se da ovaj put neće biti tako – kaže Nikola Rađen.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.