Cibona bez Evrolige

Izvor: RTS, 11.Mar.2011, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cibona bez Evrolige

Posle pune dve decenije igranja najjače evropske košarke, Cibona ostala bez plasmana u Evroligu. „Vukovi“ ove sezone bili na rubu propasti, pa je izostanak sa evroligaške mape mala cena koju plaćaju Zagrepčani.

Izgleda da je Cibona preživela najteže dane u klupskoj istoriji. Ipak, posledica će biti, jedini klub koji je učestvovao u svih 20 izdanja Evrolige, bili u organizaciji Fibe ili Uleba, sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sezone neće se takmičiti sa najjačim timovima Evrope.

Četvrt veka je prošlo od najvećeg uspeha Cibosa u klupskoj istoriji, kada su odbranili titulu prvaka Evrope. Tim je tada predvodio veliki Dražen Petrović, a njemu uz rame stajao je Dražen Anzulović, sadašnji trener ekipe.

"Pre tri meseca u pitanje je doveden opstanak kluba. Možda je bilo potrebno da klub padne na najniže grane, pa da se opet krene uzlaznom putanjom. Nadam se da smo mi na tom putu", rekao za Jutarnji list Dražen Anzulović.

Cibona se na NLB listi hrvatskih klubova nalazi na trećem mestu sa šest bodova. Ispred nje su Zagreb, koji vodi sa 31 bodom, dok je Cedevita sakupila 22. Bodove će osvajati i klubovi koji će se boriti za titulu prvaka Hrvatske, ali i da bude šampion Cibona neće moći da stigne Zagreb ili Cedevitu.

„Vukovi" su 16 puta bila prvaci Hrvatske, dok su u Jugoslaviji tri puta bili najbolji u zemlji. Od evropskih trofeja Cibona je dva puta osvajala Kup šampiona (1984. i1985. godine), isto toliko Kup kupova (1982. i 1987. godine) i jedan Kup Koraća (1972).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.