ČUDO SE DOGODILO: Srbi OSVOJILI Evroligu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2017, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDO SE DOGODILO: Srbi OSVOJILI Evroligu (VIDEO)

Neverovatan završetak meča.

Čudo se dogodilo u finalu Lige šampiona! Rukometaši Vardara novi su šampioni Evrope, izabranici Raula Gonzalesa savladali su u finalu moćni Pari Sen Žermen, golom Ivana Čupića u poslednjoj sekundi utakmice i prvi put u istoriji kluba stigli do najvažnijeg trofeja u evropskom klupskom rukometu – 24:23 (11:12). Zanimljivo da je Vardar i u polufinalu, savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Barselonu, pogotkom Cindrića za poslednjim zvukom sirene.

Tim koji u redovima ima najbolje bekove na svetu - Nikolu Karabatića i Mikela Hansena pala je na kolena pred šampionom Makedonije, koji je tokom čitavog meča bio raspoloženiji, a na kraju mu se to vratilo u poslednjem napadu, za koji je Vardar imao samo sedam sekundi. Prethodno je Narsis izjednačio, ali ni to nije bilo dovoljno Parižanima da izbore produžetke.

Francuski velikan je tražio igru tokom čitave utakmice, držao priključak zahvaljujući individualnom kvalitetu, ali ga je Vardar uništavao ekspresnim kontranapadima i ukradenim loptama u kojima je prednjačio sedmostruki strelac Timur Dibirov. On je bio i najefikasniji igrač u utakmice. Sa druge strane Karabatić je dao pet, a Hansen samo četiri.

Pehar se našao i u rukama srpskih reprezentativaca Strahinje Milića, Ilije Abutovića i Mijajla Marsenića. Abutović je ponovo bio među najvažnijim igračima u odbrani, fenomenalno je zatvarao prilaze Šterbiku, a uspeo je i da pogodi mrežu protivnika sa gotovo celog terena. Što se tiče Marsenića, i on se jednom upisao u strelce.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.