CSKA preslišao Pešićevu Barselonu na startu Evrolige

Izvor: B92, 11.Okt.2018, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CSKA "preslišao" Pešićevu Barselonu na startu Evrolige

Košarkaši CSKA pobedili su Barselonu na startu nove sezone Evrolige sa 95:75.

Prošlosezonski polufinalista najjačeg evropskog takmičenja odigrao je rutinski meč protiv tima koji sa klupe vodi Svetislav Pešić.

Najefikasniji je kod pobednika bio Kori Higins sa 18 poena, a Nando De kolo je imao poen manje. U timu Barselone je Kajl Kjurik imao 15 poena, a Jaka Blažič 11.

CSKA je bolje ušao u meč i to je počelo da se pokazuje posle pet minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i trojke Andreja Voronceviča za 9:7. Singlton je nakratko uspeo da vrati prednost gostujućem timu Barselone na 13:12, ali je od tog trenutka CSKA počeo da postepeno stvara razliku.

Nijedna od ekipa nije ulazila u previše velike serije, ali će se ona koju je započeo Kajl Hajns ukradenom loptom i Higins poenima na startu druge četvrtine ispostaviti teškom za stizanje.

CSKA je napravio 10:0 i do poluvremena imao i više od 20 poena prednosti da bi se na pauzu otišlo sa 51:29.

Jedini pokušaj da se Barselona koliko toliko vrati u igru usledio je u nastavku zahvaljujući Blažiču i Ertelu, ali je CSKA već otišao predaleko i do kraja rutinski sačuvao prednost za prvu pobedu u novoj evropskoj sezoni.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.