CSKA ne sme, a Makabi sme – ruski funkcioner prozvao Evroligu

Izvor: B92, 23.Okt.2023, 17:30

"CSKA ne sme, a Makabi sme" – ruski funkcioner prozvao Evroligu

Kiril Zangalis, šef pres-službe ruske šahovske federacije, izjavio za "Match TV" da se u Evroligi primenjuju dvostruki standardi.

Zangalis smatra da nije u redu što ruskim klubovima nije dozvoljeno da se takmiče u Evroligi, a izraelskom Makabiju jeste.

Ruski košarkaški klubovi su suspendovani iz međunarodnih turnira zbog rata u Ukrajini, a u oktobru je eskalirao izraelsko-palestinski sukob, što je rezultiralo brojnim žrtvama.

Uprkos tome, Makabi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prošle nedelje odigrao dve gostujuće utakmice u Evroligi: protiv Valensije i Panatinaikosa.

"CSKA je vodio mnogo pregovora sa Evroligom. Iz Evrolige nam kažu: 'Mi vas volimo, želimo da vas vidimo. Ali ako neko ko podržava Ukrajinu uradi nešto, biće teroristički napad ili će igrači biti pretučeni, nećemo moći da garantujemo sigurnost'. Sve je u redu, ali nećemo vam dozvoliti da igrate", rekao je Zangalis.

"A šta vidimo sa Makabijem? Razgovarao sam sa grčkim kolegama. Rekli su da je bilo ispred OAKA dvorane, mogao se desiti teroristički napad. Makabi je igrao u Valensiji, onda je putovao u Grčku. Hvala Bogu nije bilo incidenata. Nemoguće je zamisliti da bi CSKA dobio takav sistem obezbeđenja. Ali to nije poenta, govorimo o dvostrukim standardima. CSKA je zabranjen, ali Makabi nije, jer je to Makabi", dodao je Zangalis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.