Budućnost fizički u Atini, glavom u Zagrebu

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost fizički u Atini, glavom u Zagrebu

Šampion ABA lige u poslednjem 30. kolu Evrolige gostuje Panatinaikosu (20.00). Za Podgoričane utakmica nema takmičarsku značaj, dok “zeleni” moraju da trijumfuju za TOP 8

Budućnost Voli završava svoju misiju u Evroligi u Atini!

Budućnost je jutro otputovala za glavni grad Grčke čarter letom, a vratiće se u Podgoricu čartetom ponoći, nakon što u 30. kolu Evrolige odigraju poslednji evro meč ove sezone protiv Panatinaikosa u čuvenoj dvorani >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << OAKA od 20 časova.

Viceprvak Crne Gore će pokušati da ostvar prvi trijumf na strani u Evropi, sedmi ukupno, ali PAO je apsolutni favorit iz više razloga. Prvi je što je bolja ekipa, drugi zato što im samo trijumf garantuje TOP 8 fazu, treći zato što igraju kod kuće, a onda i zato što Budućnost već misli na odlučujuću utakmicu sa Cedevitom u ABA ligi, potom i zbog tradicije…

Jer, Budućnost i Panatinaikos su do sada odigrali pet utakmica, a svih pet je pripalo “zelenima”.

"Moj pristup svakom meču je da pobedim i da odigram dobro. Mi smo takmičari, nema smisla da izlazimo na teren ako ne mislimo da možemo da pobedimo. Takođe, važno je da napredujemo, a utakmica u Atini je prilika i za to", jasan je Noris Kol, američki plej u redovima prvaka ABA lige.

Budućnost je samo fizički u Atini, dok je glavom već u Zagrebu. U nedelju od 19 sati očekuje ih odlučujuća utakmica u sezoni sa Cedevitom, u kojoj ih pobeda vodi u finale plej-ofa ABA lige i garantuje mogućnost da se odbrani titula. Poraz bi označio neuspešnu sezonu.

"Ne možemo samo reći ne intereseuje nas PAO, ali iskreno ne razmišljam o Cedeviti. Najbolje od sebe možeš da daš samo ako si spreman i fokusiran na naredni trening i na narednu utakmicu. Ništa drugo ne postoji osim prva sledeća utakmica. Tek kada je završimo razgovaraćemo i misliti o narednoj. Ako tako bude, imamo velike šanse i u nedelju", jasan je Kol.

Put u Atinu i utakmica će izmoriti Budućnost, tako da je okršaj sa Panatinaikosom praktično "nužno zlo".

"Meč stiže u lošem momentu za nas, protiv jakog rivala, ali nadam se da možemo da odigramo dobro, namučimo Panatinaikos i napravimo pravu uvertiru za Zagreb”, poručio je trener Budućnosti, Jasmin Repeša.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.