Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 20:58

Brutalni Pangos ubacio 33 poena i odveo Zenit u četvrtfinale Evrolige

Veliki uspeh tima Ćavija Paskvala, Nemanja Nedović odličan, ali nedovoljan za Zelene

Poslednji četvrtfinalista Evrolige je Zenit!

Tim Ćavija Paskvala ispisao je istoriju u Sankt Peterburgu pošto je u zaostalom meču šestog kola razneo Panatinaikos u paramparčad s ubedljivih 112:83 (26:22, 21:18, 29:20, 36:23) čime je overio osmo mesto na tabeli. To znači da će Zenit u četvrtfinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izaći na megdan Barseloni s kojom je odigrao dva tesna okršaja u ligaškom delu elitnog takmičenja, uz trijumf u Sankt Peterburgu.

Meč viner Zenita bio je Kevin Pangos! Kanadski plejmejker slovenačkih korena odigrao je utakmicu karijere i postavio nove rekorde u pogledu poena i indeksa korisnosti! Na 33 poena ubacio je čak sedam trojki (7/12), a partiju za pamćenje ukomponovao je sa čak 11 asistencija, po jednim skokom i ukradenom loptom za indeks korisnosti 41! Pangos je briljirao praktično celu utakmicu, a pogotovo je to uradio u poslednjoj četvrtini kada je zapalio mrežicu koša protivnika i praktično ubacio isti broj poena kao za tri prethodne četvrtine...

U pobedničkom timu Vil Tomas je ubacio 18, a Bili Beron 12 poena, dok su Ostin Holins, Mateuš Ponitka i Arturas Gudaitis dodali po 11 poena. Zenit je šapu na poslednje mesto u četvrtfinalu stavio posle briljantnih 51,7 odsto za tri poena, odnosno 15/29 van polukružne linije!

Kod gostiju najbolji je ponovo bio oporavljeni Nemanja Nedović sa 20 poena (7/14 iz igre, 4/7 za tri)! Srpski reprezentativac potvrdio da mu je forma ponovo u usponu, a meč je zaokružio sa tri asistencije i dve uhvaćene lopte. Janis Papapetru je dopisao 16, a Aron Vajt 10 poena.

Iako nisu imali takmičarski motiv, igrači Panatinaikosa igrali su susret u Sankt Peterburgu bez mnogo kalkulacija i želeli su trijumf. Ipak, puls domaćeg sastava ostao je nepromenjen uprkos pritisku moranja, pa je posle gotovo izjednačenog prvog dela drugo poluvreme je pripalo Zenitu. Kočnice su popustile, pa je razlika ubrzo otišla na ubedljivih 17 poena u završnici treće i na početku završne deonice. Gosti su zahvaljujući Nedoviću uspeli nakratko da priprete i spuste se blizu jednocifrene granice, ali je sve brzo palo u vodu. Jednostavno, Pangos je bio na vrhuncu forme, što je donelo ogromnu udaljenost, pa se susret mirno priveo kraju.

EVROLIGA - 6. kolo

Zenit Sankt Peterburg - Panatinaikos 112:83

/Pangos 33 - Nedović 20/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.