Borba za peto mesto

Izvor: Blic, 30.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za peto mesto

Senzacionalnih 85:37 protiv Bamberga u 13. kolu grupe C odveli su košarkaše Partizana u top 16 Evrolige. Teorijski crno-beli, ipak, još nisu u narednoj rundi takmičenja, ali se takve šanse mere u promilima.



Srpski šampion sutra (20 časova) gostuje petoplasiranom Fenerbahčeu, koji je u „Pioniru" slavio sa četiri koša razlike (76:72). Eventualnom pobedom sa pet ili više poena (u konačnom zbiru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolji međusobni skor od Turaka), Partizan bi zauzeo peto mesto u grupi, dok bi teorijski mogao i do četvrte pozicije, u slučaju da Roma izgubi na svom terenu od davno otpisanog Roana, što je manje verovatno. Italijani će teško propustiti priliku da trijumfuju protiv Francuza, otuda našem prvaku ostaje bitka za peto mesto.

U slučaju poraza na Bosforu - Partizan će ići dalje kao najbolja šestoplasirana ekipa, kao i prošle godine, ali može i da ispadne, mada su šanse za to , ipak, minimalne, gotovo nemoguće. Naime, crno-beli imaju koš razliku -8, Cibona -101, a Olimpija -106. Dakle, potrebno je da Zagrepčani slave kod kuće nad Lijetuvasom (predvodi ih sa klupe Aleksandar Trifunović) sa bar 50 (!) razlike, a da naš predstavnik izgubi od Tanjevićevog Fenerbahčea sa 44 koša. Nerealno, a još je nerealnije da Ljubljančani pobede Prokom u gostima sa 55 razlike i ujedno iskoriste neuspeh Cibone sa Letoncima, odnosno debakl izabranika Duška Vujoševića u Istanbulu.

Sve je na strani Partizana, i više , i koš razlika, na kraju i ono najvažnije - kvalitet, crno-beli su to ove sezone već dokazali.

- Dok i teorija ne bude na našoj strani, ništa još nije gotovo. Moramo da budemo oprezni, premda smo već u top 16, tu dileme više nema. Cilj nam je da u nastavku takmičenja što skuplje prodamo kožu i pokušamo da skinemo skalp još nekom od velikih timova, da se dokazujemo - kaže Novica Veličković, centar Partizana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.