Bodirogin kamp, treće izdanje

Izvor: B92, 10.Jun.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bodirogin kamp, treće izdanje



Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena Dejan Bodiroga i ovog leta organizovaće u saradnji sa AND 1 kamp za talentovane mlade košarkaše u Trebinju. U tri smene između 29. juna i 23. jula (29. jun - 7. jul, 7-15. jul, 15-23. jul), očekuje se prisustvo više od 300 dečaka i devojčica iz oko 20 zemalja. Kao i prve dve godine, najbolji igrač svake smene (MVP) biće nagrađen odlaskom na "fajnal for" Evrolige koji će se dogodine igrati u Berlinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Nedavno, u Madridu, mečeve za prvaka Evrope su posmatrali Bogdan Obrenović, Goran Bodiroga i Marko Rikalo (na slici).

„U prve dve sezone naš kamp je dobio prepoznatljiv izgled, pa sada mnoga deca znaju da se u Trebinju dobro trenira, u lepom ambijentu, uz proverene trenere i pedagoge. Košarka je za nas dobar razlog da se okupimo i družimo, da učimo košarku, ali i da stičemo nova prijateljstva i naučimo nešto jedni o drugima. Uvek mi je puno srce kad vidim kako se deca s raznih strana sveta na našem kampu lako sporazumevaju uz košarku, a dok poslednjeg dana razmenjuju telefone i i-mejl adrese znam i da će iz Trebinja poneti i nešto više od košarkaških lekcija. Za ovo leto najavili su nam se dečaci i devojčice iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Švedske, Španije, Italije, Australije, Slovenije, Rumunije, Švajcarske" Mi ih puna srca očekujemo”, kaže Bodiroga

Dejan Bodiroga za ovo leto najavljuje dolazak novih slavnih lica iz sveta sporta, kulture, politike... Trenutno možemo da otkrijemo da će, pored ostalih, doći i neki igrači i treneri s kojima je bio evropski i svetski šampion.

Kao i prethodna dva puta, centralni događaj je svečano otvaranje. Pored dve tradicionalne utakmice, fudbalske Partizan – Crvena zvezda i košarkaške u kojoj se sastaju dve selekcije kampa, na pomolu je i treća. Dejan Bodiroga je još prošle godine na Evropskom prvenstvu u Madridu poručio srpskim novinarima da „treniraju za meč godine u Trebinju”, zakazavši im susret sa ekipom trenera kampa, koju će voditi sportski direktor kampa profesor Milivoje Karalejić.

Podsećamo, u prošlogodišnjoj fudbalskoj utakmici, Dejan Bodiroga je bio junak „derbija” Partizan – Crvena zvezda 3:2. Pored njega, za Partizan su igrali i košarkaški trener Svetislav Pešić, bivši fudbaleri Partizana Nikola Damjanac i Siniša Mulina" Zvezdu su predvodili Vladika Grigorije i Zvezdine legende Dušan Savić i Vladimir Petrović Pižon.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.