Blažič: Ne odričemo se Evrolige

Izvor: B92, 25.Apr.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blažič: Ne odričemo se Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde Jaka Blažič i Marko Simonović složili su se u oceni da, uprkos porazu u polufinalu ABA lige, plasman u Evroligu nije izgubljen.

Crveno-beli će imati šansu da preko kvalifikacija izbore učesće u najjačem evropskom takmičenju.

"Bio sam jako utučen. Podbacili smo, nismo odigrali na potrebnom nivou koji smo prikazivali prethodnih nekoliko meseci i zato smo izgubili."

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Međutim, niko od nas se ne odriče plasmana u Evroligu. Za nas se borba za plasman u najelitnije takmičenje Evrope nastavlja kroz kvalifikacije koje smo apsolutno zaslužili. To će svakako biti teži put, ali mislim da ćemo biti spremni za taj izazov. Uveren sam da ćemo uspeti", rekao je Blažič za klupski sajt.

Slovenački reprezentativac istakao je da će u ostatku sezone ekipa učiniti sve da osvoji domaći trofej, kako bi, kako je naveo, trijumfalno završili sezonu.

"Motiv nam nikada nije neodostajao i zato u narednom periodu moramo da zasučemo rukave i još više da radimo. Dobar trening je najbolji lek za sve. Kada se u potpunosti oporave svi igrači siguran sam da ćemo još više podići nivo naše igre i da ćemo naplatiti sav uloženi trud tokom čitave sezone", kazao je Blažič.

Kapiten crveno-belih Marko Simonović izjavio je da je utakmica sa Cibonom bila jako teška i da nisu izdržali ogroman pritisak.

"Cibona je bila potpuno rasterećena, jer praktično nije imala šta da izgubi. Mi smo u finišu uspeli da se vratimo u meč posle velikog zaostatka, ali nismo imali snage da napravimo potpun preokret. Igrači Cibone su bili razigraniji i zahvaljujući tome su pobedili. U najavi utakmice sam rekao da u ovakvom sistemu takmičenja nema favorita i to se obistinilo" rekao je Simonović.

On je dodao je Crvena zvezda prikazanim u dosadašnjem toku sezone zaslužila plasman u Evroligu.

"Osvajanjem prvog mesta u ligaškom delu regionalnog takmičenja osigurali smo igranje u kvalifikacijama za Evroligu. Dokle god postoji šansa mi ćemo se boriti i nadati da možemo da ostvarimo taj cilj. Mislim da smo igrama i zalaganjem ove sezone ponovo zaslužili mesto medju evroligašima. Učinićemo sve što je u našoj moći da to mesto i potvrdimo kroz kvalifikacije", zaključio je Simonović.

Crvena zvezda se okreće Superligi gde u 5. kolu u sredu od 19 sati igra sa Partizanom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blažič i Simonović: Plasman u Evroligu nije izgubljen

Izvor: Press, 25.Apr.2014

"Bio sam jako utučen. Podbacili smo, nismo odigrali na potrebnom nivou koji smo prikazivali prethodnih nekoliko meseci i zato smo izgubili. Međutim, niko od nas se ne odriče plasmana u Evroligu. Za nas se borba za plasman u najelitnije takmičenje Evrope nastavlja kroz kvalifikacije koje smo apsolutno...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.