Blažič: Na ovome moramo da gradimo budućnost!

Izvor: MozzartSport.com, 19.Mar.2015, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blažič: Na ovome moramo da gradimo budućnost!

"Sledi najbitniji deo sezone, imamo još tri utakmice u Evroligi da dobio neko iskustvo više, a onda da izborimo elitno takmičenje za narednu sezonu", rekao je borbeni Slovenac

Košarkaši Crvene zvezde uprkos velikoj borbi i ogromnom zalaganju nisu uspeli da dođu do četvrte pobede u TOP 16 fazi Evrolige. Barselona je uz dosta sreće, ali pre svega zahvaljujući ogromnom iskustvu slavila u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Beogradskoj areni rezultatom 77:73.

Jedan od najborbenijih u taboru crveno-belih bio je Jaka Blažič, koji je tokom većeg dela meča besprekorno čuvao Navara.

"Najveće greške smo napravili u skoku, pre svega defanzivnom, dozvoli smo im previše uhvaćenih lopti pod našim kođem i moramo da budemo daleko koncetrisaniji u tome. Bilo je dosta dobrih stvari i na tome moramo da gradimo budućnost. Sledi najbitniji deo sezone, imamo još tri utakmice u Evroligi da dobio neko iskustvo više, a onda da izborimo elitno takmičenje za narednu sezonu", rekao je Blažič.

Četvrtfinale nije bilo u planu, ali je definitivna eliminacija sigurno teško pala izabranicima Dejana Radonjića.

"Sigurno smo razočarani. Čak i kada ne želiš imaš to u glavi i boriš se. Ali kao što sam rekao nama sledi najbitniji deo sezone i mislim da smo spremni na to", rekao je Jaka Blažič.

Uspon forme vidljiv je kod većine igra Crvene zvezde, a jedan od njih je i Nemanja Dangubić.

"Bili smo u egalu sa Barselonom. Njihov skok u napadu je presudio, imali smo problem tokom cele utakmice. Odigrali smo kvalitetan meč, odbrana je bila na nivou. Oni su jako kvalitetna napadačka ekipa, ali skok jednostavno nismo mogli da iskontrolišemo", rekao je Dangubić.

Sada sledi ono najvažnije, borba za mesto u Evroligi u narednoj sezoni.

"Ova utakmica je pokazatelj da radimo dobar posao i da smo neke stvari digli na veći nivo. Sigurno je da je Barselona dobra provera što se tiče nastavka sezone. Moramo da nastavimo dobro da radimo", rekao je Dangubić

(FOTO: Star Sport).
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.