Bjelica donio pobjedu Feneru

Izvor: BanjalukaLive.com, 06.Feb.2015, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelica donio pobjedu Feneru

Košarkaši Fenerbahče Ulkera savladali su Laboral Kuču sa 91:90 u šestom kolu F grupe Top 16 faze Evrolige. Odlučujuće poene postigao je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica, koji je na 13 sekundi do kraja pogodio oba slobodna bacanja. Gosti iz Vitorije imali su dva šuta u posljednjem napadu, ali Džejms i Bertans su promašili, pa je Fenerbahče ostvario četvrti trijumf, uz dva poraza. Sa druge strane, Kuča ima skor 2-4. Malo je nedostajalo da srpski igrači, koji su inače >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << odigrali odličan meč, na kraju ispadnu tragičari – Bjelica je poklonio loptu i otvorio kontru gostima u posljednjem minutu pri vođstvu 89:86, a Bogdanović je promašio zicer poslije kojeg je Bjelica uhvatio loptu u napadu i dao odlučujuća bacanja. Bjelica je meč završio sa 14 poena (5-7 iz igre, 4-4 penali za 31 min), 15 skokova i 2 asistencije, a imao je i jedno spektakularno zakucavanje u poslednjoj dionici kada su gosti prišli na samo poena zaostatka. Bogdan Bogdanović zabilježio je 11 poena (5-10 iz igre za 27 min), uključujući i važan šut sa distance kojom je prekinuta serija Kuče 10-0 u trećem periodu. Osim toga, srpski bek dodao je 5 skokova i 2 asistencije. Najefikasniji kod pobjednika bio je Endru Gaudlok sa 19 poena (8-18 iz igre), od toga 15 u prvom poluvremenu, Emir Preldžić imao je 13 poena, 3 skoka i 4 asistencije, dok je Jan Veseli dodao 12 poena i 5 skokova. Fernando san Emeterio predvodio je goste sa 15 poena (6-11 iz igre), a Majk Džejms imao je 14 poena i 4 asistencija. I Davis Bertans upisao je 14 poena, ali uz šut iz igre 5-19, dok je Darijus Adams dodao 10 poena i 6 asistencija. U prvom poluvremenu gledali smo lepršavu košarku sa mnogo pogođenih šuteva i do kraja odrađenih akcija na obje strane, a nijedan tim nije uspio da se 'odlijepi'. Na početku drugog poluvremena Preldžić je povukao sa pet vezanih poena, a Bjelica i Bogdanović odveli su svoj tim na +15 (63:48). Činilo se da tim Željka Obradovića tu lomi meč, ali San Emeterio je sa tri trojke u trećem periodu održao svoj tim u igri. Fenerbahče je i dalje imao prednost, ali ona se polako topila. Na nešto više od dva minuta do kraja domaći su imali +5 (88:83), ali su dosta solirali u napadu, prije svih Gaudlok, pa je poenima Džejmsa Kuča na 38 sekundi do kraja prvi put povela u drugom poluvremenu (90:89). Uslijedila je već opisana završnica u kojoj je Bjelica sigurnom rukom doneo Feneru prvu pobjedu kod kuće u Top 16 fazi. (B92)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo pala krv u Istanbulu: Navijači Galatasaraja razbili Izraelcu

Izvor: SandzakPress.net, 07.Feb.2015, 11:58

Turska – Navijači Košarkaškog kluba Galatasaraj razbili su glavu treneru Makabija Gaju Gudesu posle meča 6. kola grupe E faze Top 16 Evrolige. Ovu informaciju medijima je proslijedio poznati novinar Dejvid Pik. Makabi je posle produžetka pobijedio Galatasaraj 97:94 trojkom Džeremija Parga u...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.