Bilo bi lepo da odemo u Kaunas

Izvor: B92, 09.Apr.2023, 13:59

"Bilo bi lepo da odemo u Kaunas"

Da je put od heroja do tragičara kratak, mladi košarkaš Nikola Topić shvatio je to nedavno na kvalifikacionom juniorskom turniru Evrolige u Beogradu.

Topić je blistao tokom turnira u Beogradu, bio je nepogrešiv sa linije penala sve do finala, ali kada je bilo najpotrebnije lopta ga nije slušala.

Košarkaš Crvene zvezde progašen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za MVP, ali je njegov tim u finalu izgubio od Mege posle produžetka 79:78.

Talentovani igrač bio je na liniji za slobodna bacanja na 1,8 sekudni do kraja, pogodio je prvo, drugo promašio za pobedu, pa je meč sa Megom otišao u produžetak, nakon čega su Ružičasti čekirali kartu za završni turnir u Kaunasu.

To je bio njegov prvi i jedini promašaj sa linije penala na ovom turniru.

Nagrada za najkorisnijeg igrača došla je pošto je Topićprosečno beležio 26,8 poena, 3,8 skokova, 7,2 asistencije, 2,0 ukradene lopte, uz prosečan indkeks korisnoti 33,5.

"Bio bih srećniji da smo sve osvojili. Uvek je lepo dobiti ovakav pojedinačni trofej, ali to zaista nije toliko važno jer nismo sve osvojili. islim da sam dobro prošao. Bilo je nekoliko minuta u kojima sam mogao bolje, ali na kraju dana smo ljudi. Igrao sam sa povredom i mislim da sam prošao dobro", rekao je Topić za sajt Evrolige.

Po završetku utakmice, Topić je napustio teren i otišao u svlačionicu, ali je morao je da ga vrati na ceremoniju dodele nagrada.



"Bilo je to prvo promašeno na turniru. Razmišljao sam o tome, ali sam se sutradan vratio na posao"
, rekao je Topić.

Topić igra na pozajmici za OKK Beograd, drugi Megin tim,u domaćoj KLS, a rekao je da se nada da će Zvezda dobiti vajld kartu za F8 u Kaunasu.

"Bilo bi lepo odemo tamo. Čast je igrati na ovakvom turniru. Učimo mnogo i nadam se dobićemo vajld kartu“, poručio je Topić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.