Bili i sjajni partizanovci naneli prvi poraz Realu

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bili i sjajni 'partizanovci' naneli prvi poraz Realu

Košarkaši Olimpijakosa naneli su prvi poraz madridskom Realu u sezoni 2018/19. u Evroligi.

Ekipa iz Pireja je pred svojim navijačima u dvorani "Mira i prijateljstva" savladala prvaka Evrope sa 88:83 i posle trijumfa protiv Bajerna u Minhenu drugom uzastopnom pobedom potvrdila da je u usponu forme.

The Dagger! #7DAYSMagicMomentpic.twitter.com/kpFabdOx1J

Crveno-bele su do petog trijumfa predvodili >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Nikola Milutinov, Vasilis Spanulis i Najdžel Vilijams-Gos, a posle poraza Reala jedini tim sa maksimalnim učinkom je moskovski CSKA.

Doskorašnji plejmejker Partizana Vilijams-Gos je meč završio sa 23 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Milutinov je upisao 8 poena (3/5 za dva, 2/2 slobodna bacanja), uz 9 skokova, po 3 asistencije i blikade i 2 ukradene lopte za 28 minuta, Spanulis je dodao 20 (5/6 za tri), dok je Zek Ledej upisao 12.

Domaćin je sjajno počeo utakmicu, a posebno ih je služio šut za tri poena i na poluvremenu je vodio sa 52:41. Crveno-beli su pokazali određene nesigurnosti i zbog loše selekcije šuta izgubili veliku prednost koju su imali u trećem periodu, a slična situacija viđena je i u prvom poluvremenu.

Ipak, u četvrtoj četvrtini probudio se Janis Strelnieks, a Olimpijakos je odličnu odbranu odigrao i na niskom postu kao i pri šutu za tri poena. Na kraju je ipak, grčki tim ušao u neizvesnu završnicu, ali je Vilijams-Gos imao mirnu ruku i postigao šest slobodnih bacanja.

Izvor: You Tube Sport Klub

U poraženom timu najbolji je bio Džejsi Kerol sa 16 poena, dok je Fakundo Kampaco imao 14 poena i 13 asistencija.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.