Bertomeu rešio slučaj Panatinaikos, sve je jasno! (foto)

Izvor: Sportske.net, 15.Jun.2020, 21:50

Bertomeu rešio ''slučaj Panatinaikos'', sve je jasno! (foto)

Osim ako Janakopulos opet nešto ne zakomplikuje.

Prethodnu nedelju obeležile su poruke iz Panatinaikosa, čiji je prvi čovek Dimitris Janakopulos, nezadovoljan raspodelom finansijskih sredstava od učešća u Evroligi, uputio zahtev za napuštanje ovog takmičenja.

Mnogi su to shvatili kao gotovu stvar i već počeli da promovišu Virtus, ili eventualno Partizan u novog evroligaša, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ali izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu tako ne misli.

U razgovoru za ''Euroleague Greece'', on je uputio jasnu poruku i Panatinaikosu, ali i kompletnoj košarkaškoj javnosti.

''Panatinaikos se već registrovao za učešće u Evroligi za novu sezonu'', naglasio je Bertomeu i dodao:

''Kada je reč o pismu, Panatinaikos i njegovo rukovodstvo dobro znaju šta moraju učiniti ako žele da napuste Evroligu. Zahtevi su kristalno jasni i isti su za svaki klub. Srećom, postoji mnogo timova sa ambicijom da igraju u Evroligi.







Međutim, sada ova radna pretpostavka nije mogući scenario koji proučavamo. Panatinaikos je klub koji pripada Evroligi i sa nama. Zbog svoje tradicije, istorije i vatrenosti svojih obožavalaca''.

-

On se ne slaže sa izjavama prvog čoveka Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa u vezi sa finansijama i naglašava da su finansijski podaci u suprotnosti sa onim o čemu je Janakopulos govorio.

Dakle, ''tresla se gora...''

Uostalom, danas je Evrokup objavio spisak učesnika za narednu sezonu, a na tom spisku su i Virtus i Partizan, pa će Panatinaikos igrati u Evroligi, osim ukliko ne odluči da isplati deset miliona evra, kako bi se ''A'' licenca dodelila nekom drugom klubu.

-

Jordi Bertomeu on @EuroLeagueGR: "Panathinaikos has already been registered for next season's #EuroLeague "

— Aris Barkas (@arbarkas) June 15, 2020
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.