Bertomeu: Svi klubovi su gubitnici, ne možemo da nagrađujemo

Izvor: RTS, 25.Maj.2020, 18:43

Bertomeu: Svi klubovi su gubitnici, ne možemo da nagrađujemo

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu odgovarao je na pitanja novinara nakon odluke da se sezona u Evroligi i Evrokupu prekine, a da naredne sezone isti klubovi učestvuju u ovim takmičenjima. Bilo je reči i koji klubovi su najviše izgubili. Bertomeu je izjavio da razume klubove poput Efesa ili Partizana koji su otkazivanjem takmičenja ostali bez očekivane nagrade.
Efes, kao lider Evrolige, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imao je šanse za titulu, a Partizan, koji je imao prednost domaćeg terena do kraja takmičenja u Evrokupu, i bio je blizu povratka u Evroligu. Ipak čelnici i klubovi Evrolige doneli su odluku o poništenju sezone.

"Ne možemo nikoga da nagradimo ili izbacimo neki tim. Nije se igralo do kraja", rekao je Bertomeu na konferenciji za medije. On je priznao da se nije razmišljalo o promeni formata.
"Razumem ekipe koji su bili lideri. Postoji tim koji je bio prvi u Evroligi, pa ne znači da će biti šampion. Ovaj koncept važi i za Evrokup. Mislim da nema te podele koje izgubio više a ko manje, svi klubovi su izgubili ovim. Drago mi je da su oni posvećeni Evroligi i da žele da igraju u našim takmičenjima", rekao je Bertomeu.
"Razumem da postoje timovi koji jako žele da igraju Evroligu i radili su na tome, ali sada smo birali kontinuitet, jer je ovo vanredna situacija u kojoj nismo bili nikada pre. Rano je govoriti da li će Keln organizovati F4 naredne godine, ali imamo dobru komunikaciju."
"Još uvek je nemoguće proceniti posledice koje je koronavirus doneo. Glavna zabrinutost igrača bila je bezbednost i zdravlje, a ne novac. Saradnja sa IMDž-om nije ugrožena, nastavljamo dalje zajedno. Što se tiče publike, verovatno će biti mečeva bez iste na početku."
"Nemamo u planu menjanje imena tj. nazivnog sponzora Evrolige. Veoma smo zadovoljni saradnjom sa ‘Turkiš erlajnsom’ koja traje već 10 godina. Video sam i ja priče u medijima o Gaspromu, ali o tome nije bilo pregovora."
O prelasku nekih timova u Fiba Ligu šampiona Bartomeu je rekao da je to odluka klubova.
"Nisam zabrinut zbog toga. To je odluka klubova i mi to poštujemo. Bilo je situacija i ranije da odlaze iz naših takmičenja kod njih, kao i obrnuto, poput ove godine kada je njihov šampion (Virtus) došao kod nas u Evrokup", zaključio je Bertomeu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đordiju nije lako? ''Ovo je najteže pismo koje sam vam ikada morao napisati''

Izvor: Sportske.net, 26.Maj.2020, 14:36

Novo obraćanje prvog čoveka Evrolige...Iako je juče u opširnom razgovoru za medije odgovarao na brojna pitanja posle odluke o prevremenom okončanju sezone u Evroligi i Evrokupu, Đordi Bertomeu je danas uputio otvoreno pismo navijačima širom Evrope...Između ostalog, izrazio je veliku žal što...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.