Baskonija ostala bez najboljeg igrača

Izvor: Vesti-online.com, 31.Dec.2018, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baskonija ostala bez najboljeg igrača

Član idealne petorke Evrolige za prošlu sezonu povredio je koleno i predstoji mu višenedeljna pauza.

Baskonija je u sezonu 2018/19 ušla sa velikim očekivanjima, sačuvan je "kostur" tima i stigla su kvalitetna pojačanja, u nadi da će se na predstojećem Fajnal foru Evrolige u Vitoriji naći i domaći tim.

Međutim, od samog početka je dosta toga "škripalo".

Bilo je neočekivanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poraza, pa je smenjen trener Pedro Martinez, a vraćen Hrvat Velimir Perasović, ne bi li se opet napravila "magija" iz 2016, kada se upravo sa njim na klupi ekipa plasirala na Fajnal for u Berlinu i tamo bila na korak od pobede nad Fenerbahčeom u polufinalu.

I taman kada je Baskonija uhvatila željeni ritam, zabeleživši četiri pobede u poslednjih pet kola Evrolige, dogodio joj se veliki peh.

U derbiju Endesa lige protiv Reala, koleno je povredio sjajni krilni centar Tornike Šengelija, prošle sezone član idealne petorke Evrolige.

Detaljnim pregledima utvrđeno je da ligament nije pokidan, ali da će Gruzijac najmanje četiri naredne nedelje provesti na terapijama. Nakon toga sledi kontrolni pregled, pa tek onda konkretna informacija kada će se vratiti na teren...

Baskonija (skor 7-8) na polovini regularnog dela sezone deli od osmog do 11. mesta na tabeli Evrolige. Isti učinak ostvarili su Žalgiris, Armani i Panatinaikos.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.