Barsa suverena protiv Žalgirisa

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 22:07

Barsa suverena protiv Žalgirisa

Košarkaši Barselone savladali su Žalgiris rezultaom 91:69 u prvom meču plej-of serije u okviru Evrolige.

Ekipa Šarasa Jasikevičijusa je već nakon uvodnih 10 minuta imala dvocifrenu prednost, te je već tada rešila pitanje pobednika protiv njegovog bivšeg tima.

Španski predstavnik je vodio od prvog do poslednjeg minuta i tako gostima iz Kaunasa nije ostavio ni promil šanse u ovoj utakmici.

Barsu je do pobede predvodio Sertač Šanli sa 17 poena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pet skokova, dok je Nikola Mirotić meč završio sa 15 poena i četiri skoka. Dvocifreni su bili još Rokas Jokubaitis sa 12, odnonsno Abrines i Kurik sa po 10 poena.

Srpski košarkaš Nikola Kalinić nije uspeo da se upiše u strelce za 20 minuta na parketu, ali je imao jedan skok i tri asistencije.

Kod Žalgirisa je najbolji bio Ignas Brazdeikis sa 14 poena, a samo je još Giedraitis sa 10 bio dvocifren.

Naredna utakmica ove serije se igra u petak, takođe u Barseloni. Pobednik ovog duela ide na Partizan ili Real na Fajnal-foru u Kaunasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.