Barsa preokrenula Fener – Petrušev sedeo na klupi u Pireju

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 23:36

Barsa preokrenula Fener – Petrušev sedeo na klupi u Pireju

Košarkaši Barselone savladali su Fenerbahče u derbiju večeri u Evroligi rezultatom 89:81.

Fener sada ima skorm 6-7, dok je Barsa na 10-3.

Katalonska ekipa je sjajno otvorila meč sa 12:4, ali je turski tim preokrenuo već do poluvremena.

Čak je Fener imao i +11 u jednom momentu finiša druge četvrtine. Ipak, to nije bilo dovoljno. Barsa je do ulaska u poslednju deonicu bila potpuno u meču, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a tu je seriju nastavila u odlučujućim momentima i u finišu je imala prednost na svojoj strani. Na kraju je najefikasniji igrač susreta bio Vili Ernangomez sa 21 poenom i devet skokova, a Nikolas Laprovitola je dodao 15 poena uz pet asistencija. U ekipi Fenera je prednjačio Najdžel Hejs sa 18 poena, Džonatan Motli je dodao 15, a Tajler Dorsi je ubacio 13, uz još pet skokova i sedam asistencija.

Srpski košarkaš Filip Petrušev nije debitovao za Olimpijakos u pobedi nad Bajernom rezultatom 77:69 u 13. kolu Evrolige.

Bajern bez povređenog centra Serža Ibake nije uspeo da ugrori domaćina, Olimpijakos je već u prvoj deonici stekao dvocifrenu prednost, a Bajern je uspeo da zapreti tek u finišu meča.

Nešto više od tri minuta pre kraja Olimpijakos je vodio 71:58, ali je na 37 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene bilo 75:69, međutim nije bilo dovoljno vremena za goste da stignu do produžetka.

Domaće su ka pobedi predvodili Tomas Volkup i Alek Peters sa po 14 poena, Janulis Larencakis je dao 13, a reprezentativac Srbije Nikola Milutinov 12.

Saigrač Milutinova iz državnog tima, Petrušev, bio je u timu Olimpijakosa, ali nije ulazio u igru, pa će za klub iz Pireja debitovati na nekoj od narednih utakmica.

Karsen Edvards sa 11 i Silven Francisko sa 10 poena bili su jedini dvocifreni kod Bajerna.

Olimpijakos sad ima skor 7-6, a Bajern 6-7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.