Barnjani blistao u trijumfu

Izvor: MVP.rs, 14.Okt.2016, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barnjani blistao u trijumfu

Odigrane su i poslednje dve utakmice prvog kola Evrolige.

Košarkaši Panatinaikosa odličnom igrom u posledjnoj deonici stigli su do pobede nad Žalgirisom rezultatom 84:76.Junak Atinjana bio je Nikos Papas koji je postigao 19 poena.

Tim Argirisa Pedulakisa kontrolisao je igru u prvom poluvremenu i na odmor otišao sa prednošću od sedam poena 37:30. Usledilo je neočekivano opuštanje u igri pa su Litvanci preko Lukasa Lekavičijusa napravili >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << seriju 7:0 i izjednačili rezultat. Takvo stanje bilo je do poslednje deonice kada je PAO dodao gas i postigao 33 poena, od koji Papas čak 10.



U pobedničkom timu još tri igrača imala su dvocifreni učinak. Po 13 poena su zabeležili Nik Kalates i Kris Singlton, dok je, veliko pojačanje, Janis Burusis upisao 11 pogodaka. Na drugoj strani najefikasniji je bio Brok Motum sa 19 poena, a odličnu utakmicu je odigrao i Paulijus Jankunas postigavši 13 poena uz osam skokova i čak devet iznuđenih faulova.

Do druge pobede u narednom kolu Panatinaikos će pokušati da stigne na gostovanju CSKA u Moskvi, dok će se Žalgiris sastati sa Baskonijom.

Poslednji meč prvog kola doneo nam je još jednu neizvesnu završnicu. Baskonija je u Vitoriji savladala Anadolu Efes sa 85:84 odbranivši se u poslednjem napadu koji šutem za tri poena nije realizovao Džejson Grejndžer.

Da će predstavljati ogromno pojačanje za, prošlogodišnjeg učesnika fajnal fora Baskoniju, Andrea Barnjani je pokazao u ovoj utakmici. Briljirao je sa 26 poena od kojih je čak 18 postigao u prvom poluvremenu (7/7 iz igre). Uz njega istakao se još jedan bivši član Bruklin Netsa Tornike Šengelija. On je uz 16 poena i devet skokova postigao i odlučujuće slobodno bacanje pet sekundi pre kraja utakmice.

Na drugoj strani tim Velimira Perasovića, prošlosezonskog trenera večerašnjeg rivala, predvodio je Derik Braun sa 16 poena, a pratili su ga Brajs Koton i Čedi Osman sa po 13 poena.

Kao što je već navedeno u drugom kolu Baskonija će se sastati sa Žalgirisom, a Anadolu Efes 20. oktobra gostovaće u Pireju ekipi Olimpijakosa.

PRVO KOLO

Petak:

UNIKS - Barselona Lasa 63:69 (Peno 2p, 3sk)

Fenerbahče - Brose Bamberg 67:66 (Bogdanović 18p, 3as)

Panatinaikos Superfuds - Žalgiris 84:76

Baskonija - Anadolu Efes 85:84



Sreda:

Real Madrid - Olimpijakos 83:65 (Nikola Milutinov 2p, 2sk)

Četvrtak:

Galatasaraj Odeabank - CSKA 84:109 (Miloš Teodosić 20p, 2sk, 11as)

EA7 Emporio Armani - Makabi FOKS 99:97 (Milan Mačvan 18p, 4sk; Miroslav Raduljica 15p)

Crvena zvezda mts - Darušafaka Doguš 70:73 (opširnije)

(foto: Euroleague)



 
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.