BRUKA EVROLIGE: Žalgirisu smanjena kazna zbog vređanja košarkaša Zvezde

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2022, 11:11

BRUKA EVROLIGE: Žalgirisu smanjena kazna zbog vređanja košarkaša Zvezde

Usvojena žalba Litvanaca.

Evroliga je litvanskom Žalgirisu smanjila kaznu zbog ponašanja publike na meču protiv Crvene zvezde. Uprava kluba iz Kaunasa je uložila žalbu na prvobitnu odluku i kaznu od 9.000 evra, a Evroliga je nakon razmatranja odlučila da je smanji na 3.000.

Podsetimo, reč je o duelu i uvredama navijača >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << litvanskog kluba na račun srpskog šampiona, nakon što Zvezdini košarkaši nisu želeli da drže antiratni transparent u bojama zastave Ukrajine.

Nakon kazne, usledila je i kazna, koja je, kako piše specijalizovani sajt BasketNews, umanjena.

-  Odlučili smo da uložimo žalbu, jer su izjave i ocene situacije iznete u odluci disciplinskog sudije Evrolige nisu utemeljene u činjenicama - rekao je Paulius Motiejunas, direktor Žalgirisa.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Litvanija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Evroliga smanjila kaznu Žalgirisu zbog ponašanja publike na meču sa Crvenom zvezdom

Izvor: Danas, 26.Maj.2022

Evroliga je osudila ponašanje Žalgirisa i njegovih navijača na evroligaškom meču sa Crvenom zvezdom. Litvanski klub je zbog loše organizacije meča, kao i uvredljivog skandiranja na račun Zvezde, ali i na nacionalnoj osnovi trebalo da plati devet hiljada evra, međutim, prema saznanjima "BasketNews"...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.