BERTOMEU SE NEĆE O TOME PITATI: Beograd ipak može da ima dva kluba u Evroligi

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2022, 14:13

BERTOMEU SE NEĆE O TOME PITATI: Beograd ipak može da ima dva kluba u Evroligi

Prilika se otvorila zahvaljujući Bursi.

Tokom fajnal fora Evrolige u Beogradu odlazeći prvi čovek tog takmičenja Đordi Bertomeu istakao je da će teško Beograd imati dva predstavnika u elitnom takmičenju jer srpsko tržište nije baš toliko primamljivo. Međutim, Bertomeu svakako odlazi uskoro sa te funkcije pa se neće ni pitati o tome, a urednik portala ''Eruhoops'' Aris Barkis navodi da je skoro izvesno da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će posle plasmana Crvene zvezde i Partizana u finale ABA lige oba večita rivala imati mesto u Evroligi.

Sutra treba da se održi sastanak akcionara Evrolige na kojem će se pre svega razogovarati o broju klubova koji će igrati u Evroligi naredne sezone. Ruskih klubova izvesno je neće biti ni sledeće sezone i ako Evroliga zadrži 18 klubova nije nemoguće da zaista dva srpska kluba postanu deo elitnog takmičenja putem specijalne pozivnice nezavisno od toga ko osvoji titulu u regionalnom šampionatu. Barkis smatra da je to potpuno realno.

 - Sa Zvezdom i Partizanom u finalu ABA lige skoro je sigurno da će poslednja tri mesta u Evroligi pripasti srpskim klubovima i Valensiji - napisao je Barkis na tviteru.

Osvajač ABA lige jsiguran što se tiče učešća u Evroligi, dok je eventualni drugi klub zavisio od finaliste Evrokupa Burse. Međutim, turski klub nije spreman da obezbedi minimalnij sedam miliona evra budžeta za narednu sezonu i time se otvara mesto koje bi moglo da pripadne Beogradu. Ono što se zna je da će naredne sezone igrati u Evroligi akcionari takmičenja bez CSKA (Real Madrid, Barselona, Baskonija, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Fenerbahče, Anadolu Efes, Olimpija Milano i Žalgiris), kao i vlasnici višegodišnjih licenci (Bajern, Alba i Asvel), osvajač Evrokupa Virtus iz Bolonje i Monako, osvajač Evrokupa iz prošle sezone koji je plasmanom u plej-of Evrolige zadržao status u elitnom takmičenju. Preostale su tri specijalne pozivnice, a jedna je već predviđena za osvaja titule u ABA ligi.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.