B92: Vilijams na korak od Zvezde

Izvor: B92, 13.Avg.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92: Vilijams na korak od Zvezde

Američki plejmejker Markus Vilijams na korak je od potpisivanja ugovora sa Crvenom zvezdom, saznaje B92.

Vilijams je prošle sezone kao član Lokomotive igrao dva puta protiv crveno-belih i ostavio je sjajan utisak.

Nije imao sjajnu prošlu sezonu, nije bio u dobrim odnosima sa trenerom, a ukupno je na 48 mečeva Evrolige igrajući za Unikahu i Lokomotivu prosečno imao 8,9 poena i 3,6 asistencija po utakmici.

Prošle sezone je najbolju partiju u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evroligi odigrao baš u prvom kolu protiv Crvene zvezde kada je imao 23 poena uz 5-8 za tri poena. On je nakon te pobede u Areni bio oduševljen navijačima crveno-belih za koje je rekao da su najbolji pred kojima je igrao.

„Kao što već znate, pobedili smo Crvenu zvezdu u Beogradu. I njima je bila prva utakmica u Evroligi. To su verovatno najbolji navijači pred kojima sam igrao, i jedno od najboljih mesta što se košarkaške atmosfere tiče", rekao je američki plejmejker posle gostovanja u Beogradu.

Pre Lokomotive i Unikahe, Vilijams je nastupao za Nju Džersi, Golden Stejt i Memfis u NBA ligi, kao i za UNIKS.

Vilijams bi mogao da bude možda i poslednje pojačanje Zvezde pred novu sezonu. Crveno-beli su do sada doveli reprezentativce Srbije Nikolu Kalinića I Nemanju Dangubića, kao i centra Majka Cirbesa, a prvom timu su priključeni Kaplanović, Čvorović i Gudurić.

Trener Dejan Radonjić rekao je da će možda dovesti i još jednog centra, a ekipu su u odnosu na prošlu sezonu napustili Dragićević, Simonović, Katić, Nelson, Lipovij i Radenović koji bi mogao da ostane još jednu sezonu ukoliko se dogovori sa klubom.

Zvezda će drugu sezonu u nizu igrati u Evroligi, a rivali u grupi D biće joj Olimpijakos, Laboral Kuča, Valensija, Galatasaraj i Neptunas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vilijams potpisao za Zvezdu!

Izvor: B92, 14.Avg.2014, 13:46

Američki plejmejker Markus Vilijams i definitivno je novo pojačanje Crvene zvezde, saznaje B92...Prema našim saznanjima, Vilijams je sa crveno-belima potpisao jednogodišnji ugovor...Vilijams je prošle sezone nastupao za Lokomotivu Kubanj iz Krasnodara i igrao je dva puta protiv crveno-belih. Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.