Armani se mučio sa Albom pred Zvezdu – PAO jedva sačuvao +22

Izvor: B92, 09.Jan.2024, 23:30

Armani se mučio sa Albom pred Zvezdu – PAO jedva sačuvao +22

Košarkaši Armanija savladali su Albu u meču 20. kola Evrolige, teško, rezultatom 82:76, dok je Panatinaikos u isto vreme porazio Anadolu Efes 83:76.

Ekipa Etorea Mesine nastavila je da napreduej na tabeli, već je na učinku 9-11 i sa dosta samopouzanaj ekipa čeka naredni meč sa Crvenom zvezdom kroz dva dana.

Italijanski tim prelomio je meč sa Berlincima poeniam Flakadoriaj na 37 sekundi pre kraja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je pogodio za 81:76.

Do tada, rezultat je lako mogao da ode i na stranu gostujućeg tima koji je maltene do samog kraja bio u igri za trijumf.

Međutim, Spanjolo i Tomas su promašivali pre pomenutih poena Flakadorija i to je goste i koštalo boljeg rezultata u utorak uveče u Milanu.

Krajnjih šest razlike je i najveć prednost koju je Milano imao u ovom meču, a toliko je iznosilo i najveće vođstvo gostiju (u drugoj deonici).

Kvintet igrača Milana doneo je pobedu: Nikolo Meli je bio najefikasniji sa 16 poena, Flakadori i Hol su ubacili 14, Nejpir je imao 13, a Bortolani 12 poena.

Bivši košaraš Zvezde nije imao najbolje šutersko veče - iz igre je pogodio samo četiri pokušaja od 15 (2/9 za dva, 2/6 za tri).

Kod Albe, Timan je bio najefikasniji sa 13 poena, dok je Braun postigao 12.

U Atini, Panatinaikos je zabeležio šestu pobedu u psoeldnjih sedam utakmica i održao se na četvrtom mestu na evroligaškoj tabeli.

Ekipa Ergina Atamana savladala je njegov bivši klub Anadolu Efes (82:76) uz ključnu rolu Mariusa Grigonisa koji je postigao 24 poena i sedam trojki iz devet pokušaja.

Kendrik Nan i Kostas Mitoglu su napadački najbolje pratili Litvanca sa po 14 poena. Lesor je dodao 10, a Kostas Slukas je bio izuzetno produktivan sa 9 poena i 9 asistencija.

Grčki plejmejker je tako na večnoj listi najbljih asistenata Evrolige prestigao Vasilisa Spanulisa i sada je treći u toj kategoriji.

PAO je sjajno odigrao prvo poluvreme u kojem je, sredinom druge deonice, imao i velikih 22 poena prednosti (38:16).

Ipak, dva minuta pre kraja utakmice Atinjani su bili u problemu - gosti su pripli na samo tri poena zaostatka (76:73, trojkom Boboe). Srećom po Atamana i njegov tim, Grent je uzvartio trojkom 70 sekundi pre kraja i tim potezom praktično sprečio senzacionalni preokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.