Alba pred senzacijom, predstoji velika borba

Izvor: MVP.rs, 05.Apr.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alba pred senzacijom, predstoji velika borba

Kompletirano je pretposlednje kolo TOP 16 faze.

Velikom brzinom je došao kraj i TOP 16 faze Evrolige. Jedini srpski predstavnik, Crvena zvezda Telekom, nije uspela da dođe do velikog uspeha i plasira se u četvrtfinale, ali je pokazala i dokazala da joj je mesto među elitom.

Kada su ekipe koje imaju šanse za prolaz dalje u pitanju, u poslednjem kolu nas čeka velika borba. Alba je pobedom nad Panatinaikosom u paklu Atine uspela da se približi plasmanu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << u četvrtfinale, a za sada deli četvrtu poziciju upravo sa "zelenima" na tabeli E grupe sa sedam pobeda i šest poraza. Ali, berlinski tim sudbinu prolaza dalje drži u svojim rukama. S obzirom da je pobedio Makabi usred Tel Aviva, u slučaju pobede nad istom ekipom u poslednjem kolu će napraviti veliki uspeh.

"Ponos Izraela" će sve vreme morati da motri na meč između Zvezde i PAO-a, jer "zeleni" imaju bolji skor od njega i neophodna mu je pobeda u Nemačkoj, kako u slučaju pobede Grka ne bi ispali iz daljeg takmičenja.

U grupi F je takođe nejasna situacija. Za plasman u četvrtfinale će se boriti Anadolu Efes i Laboral Kuća, koja je ubedljivom pobedom nad Fenerbahče Ulkerom održala korak za 'Pivarima', a, imaće i znatno lakši posao u narednoj rundi. Naime, istanbulski tim će upravo u gradskom derbiju morati da traži pobedu i to kao gost, dok će klub iz Vitorije gostovati Unikahi u Malagi. U slučaju pobeda dveju ekipa, prednost će imati Efes, koji je bio bolji u međusobnom duelu.

Plasman u četvrtfinale su za sada obezbedili: Real Madrid, Barselona, CSKA, Fenerbahče Ulker i Olimpijakos, a rezultate 13. kola možete pogledati ovde.

(foto: ALBA BERLIN / Twitter)
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Crvena Zvezda

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.