Ajverson šokirao Barselonu

Izvor: MVP.rs, 16.Okt.2015, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajverson šokirao Barselonu

Prvak Turske je priredio veliko iznenađenje na startu Evrolige.

U četvrtak je počela nova sezona elitnog evropskog košarkaškog takmičenja. U grupama A, B i C je odigran po jedan meč, dok su iz D grupe sve ekipe izašle na teren. A, za veliko iznenađenje već na startu takmičenja pobrinula se Pinar Karšijaka. Turski šampion je promenio gotovo čitav tim, ali je uspeo da nastavi seriju čuda nakon prošlogodišnje završnice TBL-a. Savladali su ekipu Barselone rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << 71:62.

Do prvog trijumfa u C grupi ekipu iz Izmira je predvodio Kolton Ajverson. Snažni centar je meč završio sa 16 poena (7/12 iz igre) i osam skokova. Pratio ga je Keni Gebriel sa 12 poena i 10 uhvaćenih lopti, dok je poen manje zabeležio Džastin Karter. Karšijaka je meč prelomila u trećoj deonici, koju je dobila sa 25:11.

Barselona je odigrala veoma lošu utakmicu. Katalonci su ubacili samo 23 od 68 šuteva iz igre (33.8%), pa drugačijem ishodu nisu mogli da se nadaju. Na potrebnom nivou bio je samo Džastin Dolmen sa 14 poena i sedam uhvaćenih lopti, a dvocifrenu brojku u koloni sa poenima imao je još samo Stratos Perperoglu (11).

U A grupi ekipa Crvene zvezde Telekom je bila bolja od Strazbura sa ubedljivih 81:59, dok je drugi predstavnik iz ABA lige, Cedevita, poražen u Pireju od Olimpijakosa rezultatom 76:61. Nikola Milutinov nije dobio šansu da zaigra za crveno-bele na ovoj utakmici.

PRVO KOLO

Grupa A

Crvena zvezda Telekom - Strazbur 81:59

Fenerbahče - Bajern Minhen (petak, 18.45č)

Himki - Real Madrid (petak, 19č)

Grupa B

Olimpijakos - Cedevita 76:61 (Nikola Milutinov nije ulazio u igru)

Limož - Anadolu Efes (petak, 20.45č)

EA7 Emporio Armani - Laboral Kuća (petak, 20.45č)

Grupa C

Pinar Karšijaka - Barselona Lasa 71:62

Lokomotiva Kubanj - Panatinaikos (petak, 17č)

Stelmet - Žalgiris (petak, 19č)

Grupa D

CSKA - Makabi Foks 100:69 (Miloš Teodosić 15p, 6as)

Darušafaka Doguš - Dinamo Banka Di Sardenja Sasari 83:74

Unikaha - Brose Baskets 76:71 (Stefan Marković 3p, 7as; Nemanja Nedović 7p, 3as)



(foto: Euroleague)


Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.