ABA: Evroliga u Laktašima?

Izvor: Mondo, 16.Dec.2012, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Evroliga u Laktašima?

Ako ovako nastavi, Igokea će dogodine igrati Evroligu. Jedanaestu pobedu u 13 kola lider je zabeležio protiv Cibone...

Svako čudo tri dana. Kažu.

Ali, ovo aleksandrovačko traje li traje. I ako se ovako nastavi, nemojte se iznenaditi ako se dogodine Evroliga bude igrala u Laktašima.

Košarkaši Igokee u jednom od derbija 13. kola ABA lige savladali Cibonu rezultatom 94:88 i tako osigurali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prvo mesto na tabeli posle prvog dela regionalne lige.

Lider na tabeli ABA lige u Laktašima je bio bolji od bivšeg šampiona Evrope i posle uzbudljivih 40 minuta igre slavio rezultatom 94:88 (27:23, 22:22, 23:26, 22:17). Skor tima iz Republike Srpske je neverovatnih 11-2.

Igokea je petu uzastopnu pobedu obezbedila tek u finišu utakmice, kada je Branko Jorović pogodio trojku za 92:84, iako su Aleksandrovčani imali nekoliko prilika da slome protivnika i potpuno se odlepe. Najzaslužniji za pobedu Igokee bili su Štemberger koji je postigao 21 poen uz imresivan učinak za tri poena – pet pogodaka iz šest pokušaja, Jorović sa 15 poena, a dvocifreni učinak imali su i Komatina sa 12 i Hemonds sa 11 poena.

Za Cibonu debitovao Amerikanac Smuš Parker, bivši košarkaš Los Anđeles Lejkersa kojeg je Kobi Brajant nazvao najgorim igračem s kojim je igrao, a završio je meč sa 14 poena za 21 minut proveden na parketu.

Najveći hrvatski košarkaški talent Dario Šarić pružio je bledu partiju ove večeri i odigrao samo 15 minuta, upisavši samo četiri poena, ali i isto toliko izgubljenih lopti, uz tri skoka i tri asistencije.

Stoberi je bio najefikasniji igrač poražene ekipe sa 20 postignutih poena, Parker je dodao 14, a Žižić 13 poena.

Pročitajte sve rezultate, tabele i strelce posle utakmica odigranih u subotu.

(MONDO, foto: adriaticbasket.com)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Igokea čuva prvo mesto

Izvor: B92, 16.Dec.2012

Košarkaši Igokee pobedili su Cibonu na svom terenu sa 94:88 u okviru 13. kola regionalne ABA lige i tako se zadržali na čelu tabele...Tim iz Aleksandrovca je tako došao do 11. pobede ove sezone, dok je šampion Hrvatske zabeležio osmi poraz...Zanimljivo je da je Igokea u svojoj prvoj sezoni u regionalnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.