Izvor: HotSport.rs, 18.Apr.2015, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Cedevita uspela da izbegne brzu eliminaciju, demolirala Budućnost

U trećem meču polufinalne serije Aba lige u kojoj se sastaju Budućnost i Cedevita hrvatski tim je u Zagrebu savladao crnogorsku ekipu sa 85:57 (15:29, 26:12, 19:4, 27:12) te je tako produžio duel na još najmanje jedan meč koji je na programu već sutra na istom mestu u istom terminu (18.30h).

Kada su POdgoričani već u prvoj deonici stekli ogromnih 14 poena prednosti činilo se da bi ako nastave u istom ritmu u napadu bez prevelikih problema već danas mogli i do treće >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << pobede odnosno plasmana u finale koji bi im doneo i put u Evroligu.
Međutim, Zagrepčani su već u drugom periodu uzvratili istom merom te su u drugo poluvreme krenulo praktično od nule. Cedevita je bolje otvorila drugih 20 minuta pa je serijom 11:2 došla do velikih devet poena viška (52:43), a kako Budućnost nije uspela da postigne nijedan koš iz igre u trećoj četvrtini razlika je narasla na čak 15 poena (60:45). Ispostaviće se kasnije da je ta prednost bila nedostižna za goste.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Gordić i Tomas sa po 14 poena, dok je Barać dodao 12, a u poraženom timu nijedan igrač nije uspeo da dođe do dvocifrenog učinka odnosno najbolji je bio Dašić sa devet poena.
Treći meč polufinalnog duela između Crvene zvedze i Partizana na programu je od 21 sat. Rezultat u seriji je 1:1 posle prva dva meča u kojima je domaćin bio crveno-beli tim.
Pogledajte na koji način su Grobari dočekali Jaku Blažiča koji je prvi izašao na zagrevanje.
hotsport.rs
The post ABA: Cedevita uspela da izbegne brzu eliminaciju, demolirala Budućnost appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.