3 minuta i 15 sekundi!

Izvor: Mondo, 19.Maj.2017, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

3 minuta i 15 sekundi!

"Bili" je u poslednju četvrtinu eliminacione utakmice sa CSKA ušao bez koša iz igre i sa tri izgubljene lopte. A, onda je promenio istoriju oba kluba, kao i Evrolige.

Vasilis Spanulis ušao je u poslednju četvrtinu polufinala Fajnal fora Evrolige bez ubačenog koša iz igre.

Do četiri poena u prve tri četvrtine stigao je sa linije slobodnih bacanja, a na tom putu zadovoljio je sopstvene standarde samo u smislu asistencija - imao ih je pet.

Doduše >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i tri izgubljene lopte.

Pritom, Olimpijakos je gubio 78:82 na ulasku u četvrtu četvrtinu i delovalo je da će zvanični šampion Evrope, CSKA iz Moskve, uspeti da opravda ulogu favorita i plasira se u nedeljno finale.

Ali…

Da je i dalje jedan od najboljih košarkaša koje je Evroliga videla, a Evropa imala, popularni "Bili" pokazao je kada je bilo najpotrebnije, kada se lopta naglo ugrejala, dobila "plikove" i udubljenja, počela da nekontrolisano da odskače, kliza iz ruku, na trenutke bude lakša, pa teža, i tako sve do poslednje sirene koja je ozvaničila novi "skalp" Olimpijakosa predvođenog neumornim Spanulisom.

Ovaj majstor košarke ubacio je deset poena, uz asistenciju, u poslednjoj četvrtini utakmice u "Sinan Erdem" dvorani u Istanbulu, praktično sam kreirajući seriju kojom je srušen branilac trofeja.

Od 4:30, do 1:15 pre kraja utakmice, Spanulis je učestvovao u svih devet poena kojima je Olimpijakos rezultat 67:69 pretvorio u prednost od 76:73, koju je potom uspeo da odbrani u napetoj penal završnici.

S P A N O U L I S#CSKOLY#7DAYSMagicMoment#F4GLORYpic.twitter.com/YzoizeiCuo

— EuroLeague (@EuroLeague) May 19, 2017

Za tri minuta i 15 sekundi igre kada se lomila utakmica, "Kill Bill" je ubacio sedam poena i zabeležio asistenciju Kemu Birču za alej-ap zakucavanje i potpun lom samopouzdanja u protivničkim redovima.

Čovek koji je Evroligu osvajao tri puta, 2009. sa Panatinaikosom, a 2012. i 2013. sa Olimpijakosom, mučio se cele sezone, prosekom od 11,8 poena uz procenat šuta za tri poena od 28,2 odsto i četiri izgubljene lopte u proseku, logično, nije izabran ni u prvu, ni u drugu petorku sezone, ali je ponovo bio najbolji kada je bilo najpotrebnije.

Ovaj 34-godišnji Grk rodom iz Larise, sa jednom skromnom NBA sezonom u karijeri, naglo je podigao formu i samopouzdanje u pet mečeva četvrtfinalne serije sa Anadolu Efesom, pomogašvi svom timu da 1:2 u seriji pretvori u novi plasman na Fajnal for, a onda…

...deluje da je sve nekako bila stvar rutine za igrača kojem nije utakmica, već nepuna četvrtina potrebna da pređe put od "pokojnika do pukovnika".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.