BESKRAJNA TUGA - Preminuo poznati kompozitor, izgubio bitku s opakom bolešću

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 19:07

BESKRAJNA TUGA - Preminuo poznati kompozitor, izgubio bitku s opakom bolešću

Ostaće upamćen...

Danas je život izgubio kompozitor i gitarista Time Petrov.

Nakon kreaće bolesti, napustio nas je velikan domaće muzičke scene, tvrde domaći mediji.

Time je sarađivao sa mnogim domaćim zvezdama, kao što su Maja Marijana, Zorica Brunclik, Zoran Kalezić, Lepa Lukić i mnogim drugim. Dugi niz godina je svirao i sa Šabanom Šaulićem i autor je mnogih vanvremenskih hitova.

Petrov je rođen u Makedoniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a živeo je i radio u Beogradu, a njegova supruga Dragana preminula samo 25 dana pre njega.

Ispraćaj na večni počinak održaće se sutra u selu Venčani, a opelo za pokoj duši biće održano u 11 sati u Beogradu.

Pevačica Maja Marijana svojevremeno je govorila o poznatom kompozitoru sa kojim je imala čast da sarađuje.

- Pevala sam dve godine kao radna pevačica, jedno veče je došao čuveni kompozitro Timne Petrov da me čuje na preporuku prijatelja. Sećam se da sam pevala neke pesme kao demo snimak da bi ih ponudio poznatim pevačima, ali nisu odmah pokazale interesovanje i sve te pesmu prilale su meni. Hvala im zbog toga. To su bile pesme „Ja nisam devojka lutalica“, „Št aje jablan među borićima“, „Anđeli ljubavi“… Moje pravo ime je Marijana Radovanović i predugačko je da se upamti, a s obzirom da mi je nadimak Maja kompozitor je predložio da spojimo nadimak i pravo ime i tako se rodila na estradi Maja Marijana – ispričala je pevalica jednom prilikom kako je njenom muzičkom putu kumovao Time.

Srbija Danas/Grand/Prenela: O.T.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.