Kusturica na otvaranju Sterijinog pozorja

Izvor: Mondo, 08.Apr.2013, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica na otvaranju Sterijinog pozorja

Sterijino pozorje, koje će biti održano od 25. maja do 3. juna u Novom Sadu otvoriće režiser Emir Kusturica, najavila je danas uprava tog pozorišnog festivala.

Predsednik stručnog žirija 58. Sterijinog pozorja biće glumac Predrag Ejdus, a o najboljim predstavama i nagradama festivala odlučivaće i dramaturg Dragana Bošković, dramski pisac i dramaturg Stevan Koprivica, reditelj i dramaturg Cisana Murusidže i scenograf i kostimograf Miodrag Tabački.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Upravnog odbora Sterijinog pozorja Sava Damjanov rekao je na konferenciji za novinare da je kriterijum za izbor žirija bio relevantnost njegovih članova.

"Najvažniji kriterijum za izbor svakog, pa i ovog žirija, bio je potreba da ti ljudi budu kadri da prosuđuju ono za šta donose nagrade", rekao je Damjanov.

Iz uprave su naglasili da su tri člana žirija, Predrag Ejdus, Stevan Koprivica i Miodrag Tabaccki, višestruki dobitnici Sterijinih nagrada, te da je i to bio jedan od kriterijuma prilikom izbora žirija.

U zvaničnoj selekciji 58. Sterijinog pozorja premijerno će biti izvedeno devet predstava, dok će u međunarodnom programu "Krugovi" publika biti u prilici da pogleda još dve predstave.

(Beta, foto Youtube screenshot)
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kusturica otvara Sterijino pozorje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2013

Sterijino pozorje biće održano od 25. maja do 3. juna, a otvoriće ga reditelj Emir Kusturica, najavili su danas organizatori 58. izdanja tog pozorišnog festivala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.