Kusturica otvara 58. Sterijino pozorje

Izvor: Blic, 08.Apr.2013, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica otvara 58. Sterijino pozorje

Najznačajniji domaći pozorišni festival, Sterijino pozorje, koji će se po 58. put održati od 25. maja do 3. juna, svečanom besedom otvoriće reditelj Emir Kusturica.

Upravni odbor Pozorja odlučio je i da žirijem predsedava glumac Predrag Ejdus, dok će članovi biti pozorišni kritičar i teatrolog Dragana Bošković, pozorišni reditelj Cisana Murusidze, scenograf i kostimograf Miodrag Tabački i dramski pisac Stevan Koprivica.

Predsednik Upravnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sterijinog pozorja Sava Damjanov rekao je na konferenciji za novinare da je kriterijum za izbor žirija bio relevantnost njegovih članova.

- Najvažniji kriterijum za izbor svakog, pa i ovog žirija, bio je potreba da ti ljudi budu kadri da prosuđuju ono za šta donose nagrade - rekao je Damjanov.

Iz uprave su naglasili da su tri člana žirija, Predrag Ejdus, Stevan Koprivica i Miodrag Tabački, višestruki dobitnici Sterijinih nagrada, te da je i to bio jedan od kriterijuma prilikom izbora žirija.

U zvaničnoj selekciji 58. Sterijinog pozorja premijerno će biti izvedeno devet predstava, dok će u međunarodnom programu "Krugovi" publika biti u prilici da pogleda još dve predstave.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kusturica na otvaranju Sterijinog pozorja

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2013

Ovogodišnje Strijino pozorje, koje će trajati od 25. maja do 3. juna u Novom Sadu, otvoriće režiser Emir Kusturica, a predsednik stručnog žirija biće glumac Predrag Ejdus, saopštila je danas uprava Sterijinog pozorja.

Nastavak na Radio 021...

Kusturica otvara 58. Sterijino pozorje

Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Apr.2013

Najznačajniji pozorišni festival u Srbiji, Sterijino pozorje, koji će se po 58. put održati od 25. maja do 3. juna, svečanom besjedom otvoriće reditelj Emir Kusturica. Upravni odbor Pozorja odlučio je i da žirijem predsjedava glumac Predrag Ejdus, dok će članovi biti pozorišni kritičar i...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.