Vlada utvrdila najviše cene lekova

Izvor: Studio B, 16.Avg.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada utvrdila najviše cene lekova

Vlada Srbije utvrdila je na sednici najviše cene za 531 lek koji se izdaju na recept, čime bi trebalo da bude sprečena nestašica lekova, a da bude normalizovano tržište lekovima i obezbeđena kvalitetnija i sigurnija zdravstvena zaštita građana.

U saopštenju nakon sednice Vlade Srbije navodi se da se tom odlukom omogućava dostupnost novih inovativnih lekova pacijentima, povećava ukupna ponuda i obezbeđuje veća konkurentnost na tržištu i bolja snabdevenost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Ističe se da je prvi put utvrđena cena za 531 lek, od kojih je trećina originalnih lekova. Vlada je ocenila da je to prva u nizu mera koje treba da obezbede pojeftinjenje medikamenata u Srbiji.

Vlada Srbije je usvojila program o uslovima i načinu podsticaja proizvodnje i remonta šinskih vozila, za potrebe Železnica Srbije, do kraja ove godine čime bi trebalo da se omogući stabilizacija proizvodnje u ovoj industriji.

 

Milici Mandić vlada rešava stambeno pitanje

 

Vlada Srbije odlučila je danas da reši stambeno pitanje Milici Mandić, olimpijskoj šampionki u tekvandou. 

Vlada je rešavanje problema stana za Milicu Mandić naložila Generalnom sekretarijatu, koji to treba da uradi u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva i urbanizma, Ministarstvom omladine i sporta i Republičkom direkcijom za imovinu.  

Milica Mandić je osvojila jedinu zlatnu medalju za Srbiju na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Londonu

 
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.