Veća ulaganja za veći broj turista - iskorak van Srbije

Izvor: B92, 16.Apr.2018, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veća ulaganja za veći broj turista - iskorak van Srbije"

Čajetina -- Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, najavio je da će lokalna samouprava većim ulaganjima u turističku ponudu Zlatibora podići broj turista na milion.

To bi, kako je izjavio, bio iskorak van granica Srbije.

To bi, prema njegovim rečima značilo i pozicioniranje Zlatibora na svetskoj turističkoj mapi, rekao je Stamatović.

Lokalna samouprava će to postići finansijskom podrškom svih projekata.

„Priroda je Zlatiboru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dala mogućnost da se širi bez velikih ograničenja. Pored sadržaja koji postoje, trudićemo se da ih još više obogatimo. U budućem periodu radićemo na istražnim bušotinama za geotermalnu vodu čime bi postavili dobru osnovu za otvaranje akva parka, ali i omogućili uštedu energije i doprineli zaštiti životne sredine. Cilj nam je da opština Čajetina postane prva ekološka opština u Srbiji, i na tom proglašenju radimo”, izjavio je Stamatović.

Prema njegovim rečima, bušotine geotermalne vode bi na Zlatibor dovele i nove investitore, a krajnji cilj jeste povećanje broja turista.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.