Trostruki olimpijski šampion suspendovan na osam godina zbog dopinga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020, 06:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trostruki olimpijski šampion suspendovan na osam godina zbog dopinga

Kineski plivač Sun Jang suspendovan je na osam godina zbog dopinga, odlučio je Sud za sportsku arbitražu u Lozani.

Trostruki olimpijski šampion, ukupno osvajač šest medalja na OI, kažnjen je nakon žalbe Svetske antidoping agencije (WADA), pošto je prilikom jednog testiranja uništio svoj uzorak krvi.

Prethodno ga je Svetska plivačka federacija (FINA) oslobodila optužbi, uprkos tome što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je došao u sukob sa drugim plivačima, koji su tvrdili da se dopinguje.

Sun ima 28 godina i odmah je najavio žalbu na odluku, koja bi ukoliko ostane na snazi, značila i kraj njegove karijere.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Trostruki olimpijski šampion Sun Jang suspendovan zbog dopinga

Izvor: Radio 021, 29.Feb.2020

Kineski plivač Sun Jang suspendovan je na osam godina zbog dopinga, odlučio je Sud za sportsku arbitražu u Lozani...Trostruki olimpijski šampion, ukupno osvajač šest medalja na OI, kažnjen je nakon žalbe Svetske antidoping agencije (WADA), pošto je prilikom jednog testiranja uništio svoj uzorak...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.