Struja u Njemačkoj dogodine možda poskupi i do 60 odsto

Izvor: Capital.ba, 17.Sep.2022, 08:05

Struja u Njemačkoj dogodine možda poskupi i do 60 odsto

BERLIN – Njemačka komunalna preduzeća za snabdijevanje električne energije danas su saopštila da ih očekuje veliki porast cijena električne energije u sljedećoj godini. FOTO: Pixabay Procjene su da bi cijena mogla da naraste za oko 60 odsto, prenosi HINA. Kako se navodi, cijene električne energije trenutno rastu sporije od cijena gasa, koji je u međuvremenu već poskupio između 30 i 60 posto (zavisno o ponuđaču). Cijene elektricne energije bi se, prema mišljenju ministra ekonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i energetskog snabdijevanja Roberta Habeka (iz stranke Zelenih), mogla čak i udvostručiti ako vlada ne interveniše na tržištu i ne ograniči marže energetskih kompanija. “Ako ne napravimo odlučne korake i odmah ne reformišemo tržište električnom energijom, cijene bi se mogle udvostručiti“, rekao je Habek. On ipak računa s tim da bi se situacija od sredine sljedeće godine mogla normalizovati. Unutar savezne vlade trenutno traje rasprava o mogućem zaustavljanju cijena električne energije. Navodi se da uvođenje gornje granice cijene električne energije za domaćinstva i manje preduzetnike podržava i kancelar Olaf Šolc (SPD). On je najavio dogovor o ovom pitanju tekom oktobra. Rojters ističe da, prema posljednjem ispitivanju javnog mnjenja, 40 odsto ispitanih strahuje da cijene za struju i gas u budućnosti neće moći da podmiri ili će to uspijevati uz velike poteškoće.      Agencije Чланак Struja u Njemačkoj dogodine možda poskupi i do 60 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Očekuju poskupljenja struje i do 60 odsto

Izvor: 24sedam.rs, 17.Sep.2022

Cene električne energije bi se, prema mišljenju ministra ekonomije i energetskog snabdevanja Roberta Habeka (iz stranke Zelenih), mogla čak i udvostručiti

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.