Prioritet završetak istočnog kraka Koridora 10

Izvor: B92, 31.Maj.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prioritet završetak istočnog kraka Koridora 10"

Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa rukovodstvom grčke kompanije "Aktor".

U razgovoru sa izvođačem radova na četiri deonice na istočnom kraku Koridora 10 istakla je da je prioritet da se taj krak što pre pusti u saobraćaj.

Mihajlovićeva je rekla da ne namerava da krije nezadovoljstvo Vlade Srbije zbog probijanja rokova na deonicama na istočnom kraku na kojima je radio "Aktor" i nedovoljnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broja radnika i mašina na gradilištima.

"Od vas očekujemo jasan plan i mere koje ćete preduzeti da se projekat završi. Svesni smo da Aktor od prošle godine ima novu upravu, koja je nasledila brojne probleme, ali i mi smo kao ministarstvo nasledili projekte, preuzimajući time i odgovornost da probleme rešavamo", rekla je Mihajlovićeva na sastanku sa predsednikom i direktorom "Aktora" Anastasiosom Kalicantsisom i Aleksandrosom Eharhuom.

Kalicantsis i Eharhu su poručili da će kompanija učiniti sve da završi projekat i da se promeni percepcija o radu "Aktora" u Srbiji.

U okviru izgradnje auto-puta E-80 Niš-Dimitrovgrad, "Aktor" je angažovan na izgradnji četiri deonice, ukupne dužine 48,7 kilometara, i ukupne ugovorene vrednosti radova 174,9 miliona evra.

Do sada su u saobraćaj puštene tri deonice, Crvena Reka - Čiflik, Staničenje - Pirot istok i obilaznica Dimitrovgrad, a radovi su u toku na deonici Bancarevo - Crvena Reka.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.