Mihajlović: Tači je potpuno uništio Briselski sporazum

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2019, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Tači je potpuno uništio Briselski sporazum

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je izjavom da neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština predsednik Kosova Hašim Tači "potpuno uništio Briselski sporazum".

"Posle uvođenja taksi, lažnih optužbi za genocid i upada na sever Kosova i Metohije, Priština ide još jedan korak dalje, pokušavajući da poništi i ono što su već potpisali i za šta je garant i Evropska unija, od koje pri tome traže viznu liberalizaciju", navela je Mihajlović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u pisanoj izjavi.Ona je dodala da ne može Srbija sama sa sobom da se dogovara o najvažnijim pitanjima budućnosti regiona, kao što su pitanje Kosova i odnosi Srba i Albanaca.

"Ali, nažalost, političari iz Prištine svakog dana učine nešto da sruše čak i najmanju mogućnost za dijalog i time pokazuju koliko su neodgovorni prema budućnosti čitavog regiona. Takođe, i ovaj potez pokazuje koliko je važna uloga EU kao posrednika u dijalogu da svojim uticajem obezbedi poštovanje postignutih dogovora i sporazuma", kazala je ona.

Mihajlović: Priština koristi nespretnu izjavu srpske premijerke za opravdanje brutalnosti

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da prištinski zvaničnici koriste "nespretnu izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da bi pred domaćom i međunarodnom javnošću opravdali ne samo hapšenje nego i brutalno prebijanje Srba i ruskog državljanina, člana misije UN".

Tim rečima je Mihajlović u Vladi Srbije odgovorila na novinarsko pitanje kako komentariše izjavu premijerke pre dva dana, prilikom uručenja izveštaja EU o napretku Srbije, kada je kazala da u pregovorima sa Prištinom, Beograd ima posla sa "ljudima koji su bukvalno izašli iz šume".

Dešavanja na Kosovu, po rečima Zorane Mihajlović, potvrduju da je u pregovorima Beograda i Prištine neophodan kompromis i to "ne samo za Srbe nego i Albance, jer je jedina alternativa tome svađa i sukobi".

Srbija je, kako je istakla, opredeljena za evropske integracije i evropski sistem vrednosti, pregovore i kompromis.

"Ako to žele EU i Albanci neka ukinu takse jer nasilje nikom ne donosi ništa dobro", rekla je Mihajlović i ocenila da je to pitanje stabilnosti ne samo Srbije već i cele jugoistočne Evrope.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.