Mihajlović: Izjavu premijerke Brnabić koriste za opravdanje nasilja nad Srbima na KiM

Izvor: RTS, 31.Maj.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Izjavu premijerke Brnabić koriste za opravdanje nasilja nad Srbima na KiM

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da prištinski zvaničnici izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić — da su politički predstavnici Albanaca iz Prištine kao nekadašnji pripadnici OVK "ljudi iz šume" — koriste kako bi opravdali brutalno nasilje i hapšenje Srba na KiM koje se desilo u utorak kada su jedinice ROSU upale u četiri opštine na severu pokrajine.
"Mislim da je svima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jasno da prištinski zvaničnici koriste jednu nespretnu izjavu predsednice Vlade kako bi i pred domaćom, ali i pred inostranom javnošću opravdali ne samo hapšenje Srba koje se dogodilo pre nekoliko dana, već i brutalno prebijanje Srba, kao i hapšenje ruskog državljanina, koji je, između ostalog, član Misije UN na Kosovu", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Beogradu.

Istakla je da to što pokušavaju da urade ne može i neće proći, jer sve ono što se desilo u prethodnih nekoliko dana još više govori u prilog da je kompromis i dogovor neophodan, i to ne samo Srbima, već i Albancima.
"Alternative ukoliko se ne postigne kompromis jesu svađe i sukobi, na šta je upozorio i predsednik Aleksandar Vučić u Skupštini pre nekoliko dana kada je govorio i izlagao izveštaj o KiM", navela je ministarka.
Naglasila je da je Srbija opredeljena za stabilnost, za evropske standarde i integracije, za pregovore i kompromis.
"Ovo više nije pitanje samo Beograda i Prištine, već pitanje stabilnosti kompletne jugoistočne Evrope", zaključila je ministarka Mihajlović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.