Izjavu Brnabić koriste da opravdaju brutalno nasilje nad Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izjavu Brnabić koriste da opravdaju brutalno nasilje nad Srbijom

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je jasno da prištinski zvaničnici izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da su politički predstavnici Albanaca iz Prištine kao nekadašnji pripadnici OVK "ljudi iz šume", koriste kako bi opravdali brutalno nasilje i hapšenje Srba na KiM koje se desilo u utorak kada su jedinice ROSU upale u četiri opštine na severu pokrajine.

"Mislim da je svima jasno da prištinski zvaničnici koriste jednu nespretnu izjavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednice Vlade kako bi i pred domaćom, ali i pred inostranom javnošću opravdali ne samo hapšenje Srba koje se dogodilo pre nekoliko dana, već i brutalno prebijanje Srba, kao i hapšenje ruskog državljanina, koji je, između ostalog, član Misije UN na Kosovu", kazala je Mihajlovićeva novinarima u Beogradu.

Ona je, međutim, istaklada to što pokušavaju da urade ne može i neće proći, jer sve ono što se desilo u prethodnih nekoliko dana još više govori u prilog da je kompromis i dogovor neophodan, i to ne samo Srbima već i Albancima.

"Alternative ukoliko se ne postigne kompromis jesu svađe i sukobi, na šta je upozorio i predsednik Aleksandar Vučić u Skupštini pre nekoliko dana kada je govorio i izlagao izveštaj o KiM", navela je ministarka.

Ona je naglasila da je Srbija opredeljena za stabilnost, za evropske standarde i integracije, za pregovore i kompromis.

"Ako to želi Priština, EU, Zapad, ukinite takse (Prištine na srpsku robu) i da se sedne i razgovara o tom rešenju što pre", poručila je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, nasilje, sukobi, teške reči... ne mogu da donesu nikome dobro, već bi svi trebalo da budu mudri i pametni da kosovsko pitanje rešavaju razgovorima i pregovorima.

"Ovo više nije pitanje samo Beograda i Prištine, već pitanje stabilnosti kompletne jugoistočne Evrope", zaključila je minsitarka Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Priština koristi nespretnu izjavu Ane Brnabić za opravdanje brutalnosti

Izvor: Danas, 31.Maj.2019

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da prištinski zvaničnici koriste "nespretnu izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da bi pred domaćom i međunarodnom javnošću opravdali ne samo hapšenje nego i brutalno prebijanje Srba i ruskog državljanina, člana misije UN". Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.