Povećana direktna finansijska pomoć građanima Japana

Izvor: Capital.ba, 20.Apr.2020, 11:18

Povećana direktna finansijska pomoć građanima Japana

TOKIO,  Vlada Japana povećala je ekonomski stimulacioni paket na 1,1 bilion dolara da bi proširila isplate gotovine građanima u vrijeme kada posljedice epidemije virusa korona prijete da gurnu treću po veličini svjetsku privredu u dublju recesiju. Premijer Šinzo Abe objavio je novi paket manje od dvije sedmice nakon što je njegov kabinet predstavio mjere vrijedne jedan bilion dolara. Ranije je bilo predviđeno da domaćinstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << čiji su prihodi značajno opali prime po 300.000 jena /2.800 američkih dolara/. Abe je sada pristao da, umjesto toga, svaki građanin dobije po 100.000 jena /930 dolara/. Analitičari smatraju da bi ova mjera mogla da utiče na rast privatne potrošnje, koja čini više od polovine japanske ekonomije. Neki stručnjaci smatraju da će ovaj novac završiti kao ušteđevina i da neće otići u potrošnju, naročito kada je riječ o bogatima, čiji prihodi nisu ugroženi. Nešto manje od polovine stimulacionog paketa su fiskalne mjere, a ostatak čine dodatna sredstva u budžetu za fiskalnu godinu koja je u Japanu počela 1. aprila. Srna Чланак Povećana direktna finansijska pomoć građanima Japana се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Tokio: Svetska ekonomija pred najvećom krizom od Drugog svetskog rata

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2020, 09:28

Svetska ekonomija se našla pred najvećom krizom od Drugog svetskog rata zbog virusa korone, izjavio je ministar spoljnih poslova Japana Tošimicu Motegi.. „Uticaj na međunarodnu ekonomiju, kao i ekonomiju Japana je krajnje ozbiljan, svetska ekonomija se našla pred najvećom krizom od rata“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.