Novi toranj u prestonici Britanije, visok više od 300 m VIDEO

Izvor: B92, 20.Nov.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi toranj u prestonici Britanije, visok više od 300 m VIDEO

London -- London će uskoro dobiti novi toranj visok 305 metara, koji će se, budući da je zamišljen kao veliki tulipan, zvati Tulip Tower.

Ovaj toranj će biti druga najviša zgrada u Londonu, samo četiri metra niža od nebodera Shard, piše Novac.hr.

"Čaura" zgrade, kako su je nazvali strani mediji, biće transparentra i rotiraće se kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posetioci mogli da vide ceo London.

Osmišljeno je da Tulip Tower bude turistička i obrazovna atrakcija na čijem će se vrhu nalaziti prostor za učenje, a arhitekte su isplanirale i javno dostupan vrt na samom krovu zgrade.

Početak izgradnje nove londonske atrakcije planiran je za 2020. godinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

London dobija novu ATRAKCIJU: Gradi se kula koja će izgledati kao VELIKA LALA visine 302 metra (VIDEO)

Izvor: Blic, 20.Nov.2018

London će uskoro dobiti novi toranj visok 305 metara, koji će se, budući da je zamišljen kao veliki tulipan (lala), zvati Tulip Tower, piše BBC.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.