Haos u najavi: Blokada dva aerodroma zbog štrajka

Izvor: B92, 05.Jan.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u najavi: Blokada dva aerodroma zbog štrajka

Nemački sindikat pozvao je bezbednosno osoblje dva berlinska aerodroma da u ponedeljak stupi u štrajk, dok traju pregovori o visini plata.

Sindikat Ver.di saopštio je danas da poziva zaposlene da se pridruže četvorosatnom štrajku s početkom u 05:00 sati, što će verovatno poremetiti avionski saobraćaj, prenosi AP.

Štrajk je planiran na oba aerodroma nemačke prestonice - "Tegel" i "Šenefeld". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sindikat Ver.di navodi da su poslodavci izazvali štrajk ponudivši povećanje plata za dva odsto u naredne dve godine. Sindikat, međutim, traži povećanje zarade na sat za 20 evra za sve zaposlene koji obavljaju bezbednosne kontrole.

Udruženje poslodavaca BDLS saopštilo je da bi to u nekim slučajevima moglo da znači povećanje plata za 30 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blokada dva aerodroma zbog štrajka?

Izvor: Capital.ba, 05.Jan.2019

BERLIN – Njemački sindikat pozvao je bezbjednosno osoblje dva berlinska aerodroma da u ponedjeljak stupi u štrajk, dok traju pregovori o visini plata. Sindikat Ver.di saopštio je danas da poziva zaposlene da se pridruže četvorosatnom štrajku s početkom u 05:00 sati, što će vjerovatno poremetiti...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.